Giardiniera
Lekker als een appetizer en lekker in een salade
Recept Options:
Snij de groente in stukjes, ze moeten goed in de glazen pot kunnen.
Je kunt ook van de ene groente meer gebruiken dan een andere.
Welke groente je gebruikt hangt van je eigen smaak af
Hou je groente over wat niet meer in de pot kan
Neem dan een kleinere pot en doe daar de overgebleven groente in
Giet er genoeg van de dressing over
Heb je dressing over?
Gebruik het in een salade.
Wil je een pittige giardiniera?
Voeg dan meer gesneden jalapeno pepers of serrano pepers toe
Of simpeler doe er meer rode chili peper vlokken in.
Ingredienten:
1/2 bloemkooltje (schoon gemaakt en in roosjes)
1 jalapeno peper (dun gesneden)
1 rode paprika (zaadlijsten ontdaan en in reepjes)
2 sellerie stengels (schoongemaakt en in boogjes gesneden)
2 middelgrote worteltjes (Schoongemaakt en in dunne plakjes
1/2 cup zout
Voor de dressing:
2 theelepels gedroogde oregano
1/4 theelepel verse peper (uit de molen)
snuf rode peper (gekneusd)
3/4 cup witte wijnazijn
1/3 cup olijfolie
1/3 cup avocado olie of andere vegetarische olie
Bereiden:
Doe de gesneden groente in een grote kom met het zout
Voeg genoeg koud water toe dat de groente onderstaat
Bedek met deksel,bord of huishoudfolie
Laat een nacht staan (tot ca 12 uur)
Doe de groente in een vergiet en spoel ze goed af
Doe in een schone glazen pot met deksel de ingredienten voor de dressing.
Schud alles goed door....
Doe de groente in een schone glazen pot en druk ze goed aan
Overgiet ze met de dressing (de groente moet onderstaan)
Doe het deksel op de pot en zet 2 dagen in de koeling
TIP:
Als je een mildere gepekelde groente wil
Gebruik dan witte wijnazijn i.p.v gewone witte azijn
De smaak van witte azijn is scherper.
De wijnazijn is milder van smaak.
Extra virgin olie en avocado olie kunnen in de koelkast hard worden
Als je die gebruikt haal de pot dan een kwartier voor gebruik uit de koelkast.
Of gebruik een geraffineerde olijfolie en een vegetarische olie die blijven vloeibaar in de koelkast.
Gebruik binnen 2 weken
Eet smakelijk.