Pittige Zalm Sushi Bowl
Het lijkt ontzettend veel werk om deze bowl te maken
Maar niets is minder waar
En ben je een echte liefhebber van sushi
Dan is dit recept echt iets voor jou
Ingredienten:
voor de rijst:
2 cups witte sushi rijst (gekookt)
1-3 eetlepels rijstazijn
1 theelepel zout
voor de gepekelde komkommer:
4 grote snackkomkommers (dun gesneden)
1/2 cup rijstazijn
1/2 cup koud water
4 eetlepels honing
1 theelepel zout
voor de dressing:
1/4 cup mayonaise
2 theelepels sriracha saus
1 eetlepel vers citroensap
voor de zalm:
1 pond verse zalm (zonder vel of graten)
1/4 cup ponzu saus
2 theelepels sesamolie
1 theelepel chilisaus met knoflook
Ponzu saus kun je heel makkelijk zelf maken
Hier vind je het Ponzu Saus recept
Om te garneren:
1 avocado (ontpit,gepeld en in dunne plakjes gesneden)
1 kleine daikon radijs (geraspt)
1/3 cup gepekelde gember
2 eetlepels zwarte sesam zaadjes (licht geroosterd)
Bereiden:
Doe de gekookte rijst in een kom
Mix de rijst met de rijstazijn en zout
Zet opzij
Doe de plakjes komkommer in een kom
Voeg de rijstazijn,water, honing en zout toe
Hussel alles goed door elkaar
Zet koel weg voor 10 minuten
Doe alle ingredienten in een pot met deksel (jampot)
Schud om alles goed door elkaar te husselen
Zet opzij
Doe de in blokjes gesneden zalm in een kom
Voeg de ponzu saus, sesamolie en knoflook chili olie toe
Mix het voorzichtig door elkaar
Zet even koel opzij
Nu het leuke werk
Verdeel de rijst over 4 kommen om te serveren
Verdeel de komkommer, zalm,avocado, daikonradijs en gember over de kommen.
Druppel er wat van de dressing over en garneer met sesamzaadjes.
Serveer direkt....
Daikon kun je in de toko kopen
Maar in de supermarkten kom je ze ook steeds meer tegen
Neem anders een rettich of ramenas en schaaf sie in plakjes
Bron: Simmer and Sauce
0 reacties:
Een reactie posten