Siciliaanse Bloemkool Rijst
Rijst gemaakt van bloemkool is een mooie vervanger voor rijst
Laag in calorien en glutenvrij.
Een mooie manier om groente te gebruiken
Je kunt het wokken, stomen,bakken.
In dit artikel staan verschillende bereidingswijzes
Ingredienten:
1 bloemkool (tot "rijst"gemaakt)
1/4 cup gele rozijnen
1 ui (gesnipperd)
1/3 cup amandelschilfers of pistachionootjes
2 eetlepel kappertjes (uitgelekt)
2 knoflookteentjes (gehakt)
rasp van 1 citroen
snufje rode peper vlokken
zout
1/4 cup peterselie (fijn gehakt)
Bereiden:
Doe de rozijnen in een kommetje en laat ze wellen in heet water (ca 15 minuten)
Giet af en zet opzij.
Maak de bloemkool rijst
Verhit in een grote koekenpan de olie
Als de olie gaat roken de uien erin en roer tot alles een olielaagje heeft
Laat de uien bruinen onder af en toe roeren (ca 6 minuten)
Voeg de amandelen, rozijnen, kappertjes, knoflook, citroenrasp en pepervlokken toe
Bak alles lekker door tot de amandelen gaan bruinen (ca 3 minuten)
Voeg de bloemkoolrijst toe en roer alles door voeg een theelepel zout toe en blijf omscheppen.(ca 3 a 5 minuten)
Doe de bloemkoolrijst in een kom en garneer met peterselie
Breng op smaak met zout
Serveer warm.
0 reacties:
Een reactie posten