Snelle Exotische Rumpot
Dit jaar heb ik geen klassieke rumtopf gemaakt.
Maar het is zo lekker.....
Maar ik was te laat in het fruitseizoen om nog te beginnen.
Deze "snelle"rumpot is zo gemaakt....
Alleen even geduld om het een paar weekjes te laten intrekken.
En dan smullen maar....
Je kunt natuurlijk ook je eigen favorieten exoten in de pot doen
Lychees, Carambola, Cactusvrucht of Papaja
Je hebt zoveel variaties....
Zorg wel dat de pot goed schoon is en het fruit gaaf.
Ingredienten:
6 kiwi`s.
400 gram verse ananas.
3 grote sinaasappels(navel)
1 honing meloen.
1 limoen.
350 gram kristalsuiker.
1 fles witte rum.
1 vanillestokje.
Voorbereiding:
Los de suiker op in 2 dl. rum
Schil de kiwi`s en snijd ze in plakken.
Snijd de ananas in niet te kleine stukjes.
Schil de sinaasappels en snijd ze in mooie dunne plakken,verwijder de pitjes.
Steek mooie bolletjes uit de meloen of snijd het vruchtvlees in mooie blokjes.
Was de limoen en snijd hem in dunne plakjes
Bereiden:
Doe de vruchten in de pot,maak een mooi patroon met de vruchten.
Snijd het vanille stokje in de lengte open en schik het tussen de vruchten.
Schenk de suiker-rum oplossing over de vruchten,vul bij met resterende rum.
Voeg eventueel extra rum toe.
De vruchten moeten onder staan.
Sluit de pot goed af en laat 3 a 4 weken "rijpen"
Daarna kan het feest van proeven beginnen.
Lekker op ijs, yoghurt en pudding.
0 reacties:
Een reactie posten