Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Chocolade Snit zonder Ei



Chocolade Snit zonder Ei

Een chocolade cake die makkelijk te maken is
Geen oven nodig.....alleen beetje geduld om hem op te laten stijven.
Het lijkt een beetje op arretjescake.
En met de brandy of cognac erdoor nog feestelijk ook.


Chocolade Botercreme

350 gram ongezouten boter
350 gram poedersuiker (gezeefd)
70 gram cacoapoeder
1 theelepel vanille extract
snufje zout
3 eetlepels brandy of cognac (of 1/4 cup slagroomroom i.p.v. brandy)
1 eetlepel room 

Melk Mix

1 cup warme melk (niet heet)
2 eetlepels brandy
280 gram Maria biskwietjes

Om te Decoreren

Geroosterde cashew noten (gehakt)
Chocolade saus

Bereiden:

Doe de boter, poedersuiker en zout in een kom
Zet de mixer op laag en mix het goed door elkaar
Voeg de cacoapoeder toe, mix goed door
Zet de mixer dan hoger en mix tot een luchtige creme
Voeg de vanille en brandy toe en mix het door het mengsel

Bekleed een cakeblik met plastic huishoudfolie
Laat aan de zijkanten iets overhangen Om af te dekken
Doe een dunne laag botercreme in het beklede blik
Strijk het glad
Doe in een schaal de melk en brandy.
Leg er een paar maria koekjes in (3 a 5 sec.)
Ze mogen niet kledderig zijn
Leg een laag koekjes op het mengsel in het cakeblik
Doe er weer een laag chocoladecreme over
Herhaal dit tot je de bovenkant hebt bereikt
Eindig met een laag koekjes
Dek de laag af met de huishoudfolie
Zet dit in de koelkast om op te stijven (minstens 3 uur...beter een hele nacht
Stort de cake voorzichtig op een platte schaal
Je zult botercreme overhebben, smeer dit over de cake en de zijkanten
Druppel er wat chocolade saus over en garneer verder met de cashewnootjes.
Zet in de koelkast tot serveren.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten