Chocolade Snit zonder Ei
Een chocolade cake die makkelijk te maken is
Geen oven nodig.....alleen beetje geduld om hem op te laten stijven.
Het lijkt een beetje op arretjescake.
En met de brandy of cognac erdoor nog feestelijk ook.
Chocolade Botercreme
350 gram ongezouten boter
350 gram poedersuiker (gezeefd)
70 gram cacoapoeder
1 theelepel vanille extract
snufje zout
3 eetlepels brandy of cognac (of 1/4 cup slagroomroom i.p.v. brandy)
1 eetlepel room
Melk Mix
1 cup warme melk (niet heet)
2 eetlepels brandy
280 gram Maria biskwietjes
Om te Decoreren
Geroosterde cashew noten (gehakt)
Chocolade saus
Bereiden:
Doe de boter, poedersuiker en zout in een kom
Zet de mixer op laag en mix het goed door elkaar
Voeg de cacoapoeder toe, mix goed door
Zet de mixer dan hoger en mix tot een luchtige creme
Voeg de vanille en brandy toe en mix het door het mengsel
Bekleed een cakeblik met plastic huishoudfolie
Laat aan de zijkanten iets overhangen Om af te dekken
Doe een dunne laag botercreme in het beklede blik
Strijk het glad
Doe in een schaal de melk en brandy.
Leg er een paar maria koekjes in (3 a 5 sec.)
Ze mogen niet kledderig zijn
Leg een laag koekjes op het mengsel in het cakeblik
Doe er weer een laag chocoladecreme over
Herhaal dit tot je de bovenkant hebt bereikt
Eindig met een laag koekjes
Dek de laag af met de huishoudfolie
Zet dit in de koelkast om op te stijven (minstens 3 uur...beter een hele nacht
Stort de cake voorzichtig op een platte schaal
Je zult botercreme overhebben, smeer dit over de cake en de zijkanten
Druppel er wat chocolade saus over en garneer verder met de cashewnootjes.
Zet in de koelkast tot serveren.
0 reacties:
Een reactie posten