Rabarber Aardbeien Cobbler
Heerlijk...Rabarber en Aardbeien
Een combinatie die zeker het proberen waard is
Lekker om er jam van te maken....
(ben met de laatste pot van vorig jaar bezig)
Maar net zo lekker als compote of als vlaai of taart
En vergeet de crumble niet...Yummie
Vanmiddag maak ik deze cobbler...lekker met bolletje ijs :-)
Vulling:
1/2 pond aardbeien (gehalveerd)
2 1/2 cups rabarber( 1 cm stukjes)
3/4 cup suiker
1 eetlepel citroen zeste
3 eetlepels maizena
TOP:
1 3/4 cups bloem
1 eetlepel bak poeder
1 eetlepel suiker
1/4 theelepel salt
6 eetlepels koude boter (in kleine stukjes)
3/4 cup melk
1 ei
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 c graden
Doe alle ingredienten voor de vulling in een kom
Roer alles goed door
Doe de vulling in een pie vorm of vierkante glazen ovenschaal
Doe in een andere kom de bloem,bakpoeder,suiker en zout
Mix alles door elkaar
Doe de stukjes boter erbij en mix alles weer goed door
Giet de melk erbij en mix tot een zacht deeg (desnoods iets meer melk toevoegen)
Neem een lepel deeg en doe op de vulling
Doe weer een bolletje tot alle deeg is opgebruikt
Klop het ei los en smeer de bolletjes deeg met de eimassa
Strooi er beetje suiker over en zet de vorm in de voorverwarmde oven
Bak de cobbler tot de vulling bobbelt en de top goudbruin is ca 45/50 minuten)
Word de top te vlug bruin dek het dan af met folie....
Serveer de cobbler warm met ijs of room
TIP:
Om het helemaal feestelijk te maken kun je de cobbler ook in een klein schaaltje serveren
Doe hiervoor de vulling in een schaaltje
Schep er een lepel deeg op en zet in de oven tot de vulling bobbelt en de bovenkant goudbruin is.
0 reacties:
Een reactie posten