Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Macaroni Ham en Kaas


Macaroni Ham / Kaas

Vandaag eten we dit....
Een makkelijk maar lekker receptje
En aangezien hubby gek op allerlei pasta is
Doe ik hem hier een heel groot plezier mee
Sla erbij en klaar....
Als toetje word het koffie met een cupcake
Welke smaak weet ik nog niet
Denk dat met het oog op koninginnedag oranje cupcakes worden :-)


Ingredienten:

250 gram macaroni
200 gram gekookte ham(in reepjes)
75 g bloem
200 g kaas (gemalen + 2 el kaas om af te werken)
75 g boter
3/4 liter melk
1/4 liter room
nootmuskaat
peper
zout

Bereiding

Warm de oven voor op 175° C.
Laat de boter smelten in een pannetje.
Strooi er de bloem bij.
Roer glad en laat kort opdrogen op het vuur.
Scheutje voor scheutje de melk en room erbij.
Roer voortdurend.
Breng langzaam aan de kook en blijf roeren tot de saus glad en gebonden is.
Laat ze 2 minuten zacht doorkoken.
Strooi er, van het vuur af, de kaas bij.
Roer tot de kaas volledig gesmolten is.
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Kook de macaroni ondertussen beetgaar in gezouten water.
Giet de macaroni af en vermeng ze meteen met de kaassaus.
Voeg er de ham aan toe.
Schep het mengsel in een ovenschaal.
Bestrooi met kaas en beleg met vlokjes boter.
Zet 15 minuten in een op 175° C voorverwarmde oven.

TIP:
Ik gebruik nog wel eens verschillende soorten kaas
Of ik doe er een pakje Boursin met knoflook extra door
Vandaag gebruik ik geitenkaas en gruyere

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten