Macaroni Ham / Kaas
Vandaag eten we dit....
Een makkelijk maar lekker receptje
En aangezien hubby gek op allerlei pasta is
Doe ik hem hier een heel groot plezier mee
Sla erbij en klaar....
Als toetje word het koffie met een cupcake
Welke smaak weet ik nog niet
Denk dat met het oog op koninginnedag oranje cupcakes worden :-)
Ingredienten:
250 gram macaroni
200 gram gekookte ham(in reepjes) 75 g bloem
200 g kaas (gemalen + 2 el kaas om af te werken)
75 g boter
3/4 liter melk
1/4 liter room
nootmuskaat
peper
zout
Laat de boter smelten in een pannetje.
Strooi er de bloem bij.
Roer glad en laat kort opdrogen op het vuur.
Scheutje voor scheutje de melk en room erbij.
Roer voortdurend.
Breng langzaam aan de kook en blijf roeren tot de saus glad en gebonden is.
Laat ze 2 minuten zacht doorkoken.
Strooi er, van het vuur af, de kaas bij.
Roer tot de kaas volledig gesmolten is.
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Kook de macaroni ondertussen beetgaar in gezouten water.
Giet de macaroni af en vermeng ze meteen met de kaassaus.
Voeg er de ham aan toe.
Schep het mengsel in een ovenschaal.
Bestrooi met kaas en beleg met vlokjes boter.
Zet 15 minuten in een op 175° C voorverwarmde oven.
TIP:
Ik gebruik nog wel eens verschillende soorten kaas
Of ik doe er een pakje Boursin met knoflook extra door
Vandaag gebruik ik geitenkaas en gruyere
0 reacties:
Een reactie posten