Chicken Sweet & Sour
oftewel....
Kip Zoet Zuur
Meestal maak ik dit gerecht a la pazablipo
Maar gister kwam ik tot de ontdekking dat er geen potje saus meer in huis was
Dus toen zelf maar gebrouwen...
Ik had geen rode paprika in huis,die hoort er wel in
Even bij buur geleend ....(die heeft ook een bordje gehad )
Ingredienten:
1 groen paprika
1 rode paprika
1 ui
knoflookteentje (geperst)
1 blik ananasblokjes (sap en stukjes apart)
1/2 kop azijn
3 eetlepels sojasaus
5 eetlepels rietsuiker (afgestreken)
3 eetlepels maizena
1 eetlepels olie
stukje gemberwortel(2cm fijn geraspt)
1/2 kop ketchup
peper
zout.
Bereiden:
Maak de paprika`s schoon en snijd ze in stukjes (of julienne)
Maak de ui schoon en snipper hem in dezelfde grootte als de paprika.
Bak de ui glazig in een koekenpan als ze glazig zijn de paprika en knoflook toevoegen.
Op laag vuur gaar maar niet bruin laten worden.
Doe het ananassap, sojasaus, azijn, suiker, geraspte gember in een pannetje en laat de suiker oplossen.
Doe het ui paprika mengsel erbij.
Voeg 1 kopje water toe en breng aan de kook.
Meng de maizena met beetje water en giet dit bij het mengsel.
Laat even pruttelen zodat de saus dikker word.
Voeg de helft van de ananasblokjes toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Proef of de saus goed van smaak is.
te zuur ?Doe er dan nog wat suiker bij.
te zoet ? Doe er dan nog wat azijn bij.
Snij de kip in stukjes
Klop het eiwit stijf,
Doe wat maizena op een schoteltje
Haal de kipblokjes door het eiwit en dan door de maizena
Bak de blokjes kip in een koekenpan in een beetje olie
tot ze gaar en lichtbruin zijn
Laat ze even uitdruipen op keukenpapier en voeg ze bij de saus
Laat even door en door warm worden.
Lekker met witte rijst en komkomersalade en de overgebleven ananasblokjes
Bron: ikkus
0 reacties:
Een reactie posten