Gemarineerde Portobello`s met Avocado Salsa
Toen ik gisteren taco`s ging eten heb ik een heerlijke salsa gemaakt
Fris en pittig
Het recept had ik op internet gevonden.
Met de Portbello`s is het gelijk een mooi lunch gerecht
Of als voorgerechtje bij een avondje mexicaans eten.
Hou je niet van koriander?
Vervang dit dan door platte peterselie.
Ingredienten:
Voor de Portobello`s
4 grote Portobello`s (steeltje eraf en schoon gemaakt)
1 eetlepel virgin olijfolie
1/2 theelepel vers limoensap
1 theelepel sojasaus
1 eetlepel gehakte koriander
1 knoflookteentje (fijn gehakt)
Verse peper uit de molen
Bereiden:
Maak de portobello`s schoon en zet ze op een schaal
Maak van de overige ingredienten een marinade
Met een kwastje de Portobello`s hiermee insmeren
Ze moeten de marinade opnemen,
Zet ze desnoods in een lauwe oven van 75 graden celsius
Als de paddestoelen de marinade heeft opgenomen en zacht zijn
Zet ze dan op een bordje.....
Ingredienten voor de Salsa:
4 Roma tomaten
2 lenteuitjes (wit en groen gesneden)
1 kleine rode ui (gesnipperd)
1 pepertje (van zaadjes ontdaan en fijn gesneden)
1 rijpe avocado (in blokjes)
1 limoen (het sap)
1/4 cup koriander (fijn gehakt)
1/2 theelepel zout
Vers gemalen peper
Bereiden:
Haal het velletje van de tomaten en haal de pitjes eruit
Snijd de tomaten in stukjes.
Doe in een kom en voeg de overige ingredienten toe
Hussel alles even door.
Breng op smaak met peper en zout
Vul de portobello`s met het salsamengsel
Druppel er als je dat wil nog klein beetje olijfolie over.
0 reacties:
Een reactie posten