Jamie`s Koele Lentesoep
Dit lichte frisse soepje stond in de A.H van Appie
Mooi lentegroen van kleur en koud
Lekker veel kruiden....
Dus heerlijk gezond ook nog
Ingrediƫnten:
1 stengel bleekselderij (geschild )
1/2 komkommer (geschild )
75 g tuinerwten (versgedopt of uit diepvries)
50 g tuinbonen (versgedopt of uit diepvries )
50 g waterkers of spinazie
1/2 bakje bieslook
1/2 bakje munt, alleen de blaadjes
100 g zachte geitenkaas
ca.6 groene asperges, harde onderkant verwijderd
1 sneetje witbrood (dikke snee en de korsten verwijderd)
olijfolie extra vierge
2 citroenen
ciderazijn (biologisch )
25 ml gin (slijter)
Bereiden:
Snijd de bleekselderij en komkommer in stukken en doe ze in een blender met de tuinerwten,
tuinbonen, waterkers of spinazie, bieslook, munt en geitenkaas.
Snijd de asperges, als u die gebruikt, in stukken.
Voeg toe aan de blender.
Scheur het brood in stukjes boven de blender, voeg een scheut olijfolie,
het sap van 1 citroen, een scheutje ciderazijn, de gin en 250 ml koud water toe en maal glad.
Breng op smaak met peper en zout en doe alles in een kom of bak.
Dek af en laat in ten minste 1 uur goed koud worden in de koelkast.
Controleer voor het serveren of de soep op smaak is.
Voeg als het nodig is nog wat citroensap toe en schep de soep dan in kommetjes.
Sprenkel er nog wat olie over.
Bron: A.H. (Jamie Oliver)
0 reacties:
Een reactie posten