Ovenschotel met Feta
Een leuk gerecht om de mini pannetjes voor te gebruiken
En met champignons erdoor word het nog lekkerder
Lekker met stokbrood en een salade van tomaat en komkommer
Ingredienten:
200 gram feta
200 gram rundergehakt
1 zure appel (bijvoorbeeld Granny Smith)
4 plakjes bladerdeeg
1/2 dl slagroom
2 uien
1 teentje knoflook
Tijm
Oregano
Kaneel
Paprikapoeder
Cayennepeper
Zout
Scheutje olijfolie
Bereiding:
Snijd de uien in ringen, pers de knoflook en fruit de ui en de knoflook in de olijfolie.
Voeg het gehakt toe en braad het al roerend aan.
Schil de appel, verwijder het klokhuis, snijd hem in blokjes en voeg die bij het gehakt.
Voeg de kruiden toe: niet te zuinig, het moet een pittig gerecht zijn.
Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal (of verdeel het over kleine eenpersoons pannetjes)
Prak de feta met een vork en meng de slagroom erdoor.
Verdeel het fetamengsel over het gehakt.
Laat het bladerdeeg ontdooien en leg ze over de kleine pannetjes als deksel
of leg de plakjes op elkaar als je een grote ovenschaal gebruikt
Rol ze uit tot een lap met het formaat van de schaal.
Bedek het gerecht met het deeg.
Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4-5).
Plaats de schotel of pannetjes op een rooster in het midden van de oven
en laat het gerecht daar 20 minuten bakken (tot het deeg goudbruin kleurt).
0 reacties:
Een reactie posten