Paas Pudding met Sinaasappel en Chocolade
Dit is een prachtige feestelijke pudding,
Om te zien al een plaatje
Ik heb hem nog niet gemaakt,maar ga het zeker doen
Moet niet moeilijk zijn als ik het recept lees
En voor de sinaasappel likeur neem ik dan m`n eigengemaakte Grand Marnier
Dat moet lukken en lekker weg eten....
Ingredienten:
5 sinaasappels
2 eetl. sinaasappellikeur
4 blaadjes gelatine (8 gram)
250 g melkchocola, gehakt
1/2 eetl. arachide- of zonnebloemolie
150 g lange vingers
250 ml slagroom
(witte) paaseitjes voor garnering
1 gladde ronde puddingvorm of kom (inhoud 1 l)
plastic folie
paaslint
Bereiden:
Boen de sinaasappels schoon onder heet water.
Rasp van 2 sinaasappels het oranje deel van de schil.
Zet 1 theelepel rasp apart.
Pers alle sinaasappels uit.
Meng het sap, de rasp en de likeur en kook dit zachtjes in tot 200 ml over is.
Week de gelatine intussen 3-5 minuten in koud water.
Neem het sap van de warmtebron.
Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme sap.
Zet 50 gram chocola apart en los de rest zonder te koken op in het sap.
Laat dit mengsel afkoelen tot het lobbig is.
Vet de vorm in met olie.
Zet de lange vingers met de gesuikerde kant naar buiten strak tegen de wand van de vorm.
Snijd de bovenkant van de koekjes eventueel iets bij.
Klop de slagroom stijf.
Schep deze luchtig door het chocolade mengsel.
Vul de vorm met deze mousse.
Dek af met plastic folie en laat de pudding circa 3 uur in de koelkast opstijven.
Stort de pudding op een schaal en strik het lint eromheen.
Garneer met de gehakte chocola, sinaasappelrasp en eitjes in het midden en aan de rand.
Tip:
Neem in plaats van sinaasappelsap 200 ml mangosap of frambozensap (pak of fles).
Bron: Boodschappen
0 reacties:
Een reactie posten