Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Zuurkool 'carbonara' met Kaaskrokantjes


Zuurkool 'carbonara' met kaaskrokantjes

Carbonara maar dan op z'n Hollands!
 De pasta ruil je in voor kruimige aardappelen en zuurkool, maar de spekjes, room en kaas houd je er zeker in. 
Met zelfgemaakte kaaskrokantjes.

Ingredienten:

1 kg iets kruimige roodschillige aardappel
10 gram verse rozemarijn
4 eetlepels milde olijfolie
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
100 gram spekreepjes
520 gram zuurkool
100 gram Pecorino Romano
2 witte scharreleieren
50 ml halfvolle melk
40 gram panko
1½ eetlepel appelciderazijn
85 gram rucola

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 °C. 
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in parten.
 Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn. 
Verdeel de parten aardappel met 3/4 van de rozemarijn over de bakplaat, 
Besprenkel met 1/4 van de olie. 
Rooster ca. 40 min. in het midden van de oven.
 Schep halverwege de baktijd om.
Snipper ondertussen de uien.
 Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant de lasagne/brownievorm in. 
Verdeel de spekreepjes en ui over de bodem. 
Bak 15 min. naast de aardappelen in het midden van de oven. 
Schep halverwege de baktijd om.
Laat ondertussen de zuurkool uitlekken en knijp uit. 
Rasp de Pecorino. 
Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. 
Klop de eidooiers los met de melk, ⅗ van de Pecorino en peper. 
Meng de panko met de rest van de Pecorino.
Meng het ei-kaasmengsel door de zuurkool. 
Voeg de zuurkool met de rest van rozemarijn toe aan het ui-spekmengsel. 
Meng goed, verdeel over de ramekins en bestrooi met het kaas-pankomengsel. 
Bak 20 min. in de oven.
Meng ondertussen de rest van de olie met de azijn en breng de dressing op smaak met peper. 
Meng voor het serveren de dressing door de rucola
Verdeel de aardappelen en rucolasalade over borden en zet de ramekins op het bord erbij.



 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten