Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Everzwijn Stoofpotje


Everzwijn Stoofpotje

Het wildseizoen is weer begonnen
En hou je van wild..
Dan is het nu de tijd om ervan te profiteren

Ingredienten:
4 personen

1/2 kilo everzwijnstoofvlees
2 uien (fijngesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
400 gram boschampignons
100 gram cranberry's (bereide, bokaal of blik + extra als bijgerecht)
200 ml rode wijn
400 ml wildfond
20 gram fondantchocolade
3 sneetjes peperkoek
1/2 eetlepel graanmosterd
bruine roux
50 gram boter
peper en zout

Bereiden:

Verhit een klontje boter in een stoofpot. 
Kruid het stoofvlees met peper en zout. 
Bak het stoofvlees enkele minuten aan tot het mooi bruin is. 
Haal het vlees uit de pot.
Smelt opnieuw een klontje boter in de pot en stoof de ui en de knoflook aan. 
Voeg de rode wijn toe en laat deze voor de helft inkoken. 
Voeg het aangebakken vlees weer toe, samen met de wildfond.
 Smeer de mosterd op de sneetjes peperkoek en leg ze op het stoofvlees. 
Zet een deksel op de pot en laat alles 1.30 uur zacht sudderen.
 Snij grote boschampignons klein. 
Bak de champignons aan in een klontje boter. 
Doe de champignons, de chocolade en de veenbessen bij het stoofpotje en laat 15 minuten zacht verder sudderen.
 Bind de saus met donkere roux en breng op smaak met peper en zout. 
Serveer het stoofpotje met de extra veenbessen.
 Lekker met tagliatelle.



 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten