Slagroomtruffels
Ingredienten
250 gram roomboter
250 ml slagroom
250 gram fijngemalen kristalsuiker
ca. 400 g chocolade
1 bakje met cacao poeder
Bereiden:
Kook de slagroom en suiker op een laag pitje, tot dat alle suiker is opgelost.
Af laten koelen tot ca. 20 graden.
Roer de boter romig.
Voeg de suikersiroop in beetjes toe, zodat het goed wordt opgenomen.
Het lijkt eerst mis te gaan, maar gewoon door blijven mixen, het wordt vanzelf een romig geheel.
Doe het mengsel over in een spuitzak.
Spuit op bakpapier streepjes van ca. 2-3 cm en bevries deze in ca. 45 minuten in de diepvriezer.
Steek een coctailprikker in elk streepje voor je ze bevriest.
Smelt de chocolade op de au bain marie manier.
Haal telkens max 10 streepjes uit de vriezer en haal deze door de chocolade
(met de coctailprikker kun je ze gemakkelijk door de chocolade halen) en rol ze door de cacao poeder.
Laat ze dan opstijven in de koelkast.
Je kunt ze ook meteen invriezen.
TIP:
Je kunt ook chocolade raspen en daar de truffels in wentelen
0 reacties:
Een reactie posten