Geroosterde Wintergroentes met Persillade
Geroosterde groente is zo lekker
Je kunt natuurlijk 1 soort ook nemen
Maar verschillende knolletjes zijn erg lekker en staan leuk
Een leuke idee voor "stamppot anders"
En klik je HIER...
dan zie je de video van Cookfreshfood hoe je ze bereidt
Ingredienten
2 pastinaken
1 meiraapje (wordt ook knolraap genoemd)
1 zoete aardappel
1 kleine of een halve selderijknol
1 rode ui
2 rode bietjes (rauw)
4 tenen knoflook
olijfolie
grof zout
een paar takjes tijm en rozemarijn
Voor de Persillade:
een flinke handvol platte perselie, grof gehakt
1 teen knoflook, ontveld
rasp van een halve biologische citroen
grof zout
± 3 eetlepels goede olijfolie
Bereiden:
Verwarm de oven tot 200°
Borstel de groentes schoon, schil ze zonodig met een dunschiller en snijd pastinaak, selderijknol, aardappel en meiraap in gelijke stukken (wanneer de schillen mooi en ongehavend zijn hoef je niet perse te schillen, alleen de selderijknol moet echt). Snijd ui en bietjes in parten.
Verdeel alle groentes (behalve de biet) op een bakblik
Besprenkel met flink olijfolie en bestrooi met grof zout
Doe tijm en rozemarijn erbij en meng alles goed zodat alle groentes mooi glimmen van de olie
Stop er dan pas de partjes biet tussen, dan voorkom je dat alles rood wordt.
Zet in de hete oven en schep na 35 minuten even om
Zet de gril aan en laat de groentes nog 10-15 minuten verder bakken tot ze gaar zijn en een beetje kleur hebben.
Meng voor de persillade alle ingrediënten in een blender of keukenmachine tot alles fijn is
Besprenkel de groentes met een beetje persillade en geef de rest er apart bij.
Lekker met gebakken saucijsjes, een geroosterd visje of een omelet 'aux fines herbes'.
Bron:Cookfreshfood
0 reacties:
Een reactie posten