Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Rode Coleslaw met Witlof en Spek


Rode Coleslaw met Witlof en Spek

Ingredienten
voor het Spek:

500 g gezouten spek (stuk)
1 eetlepel honing
2 eetlepels scherpe mosterd
2 eetlepels ketchup
2 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus)
1 klein takje rozemarijn
1 klontje boter

voor de coleslaw:
1/4 rode kool
1 dikke wortel
1 pastinaak
1 appel (jonagold)
2 stronkjes witloof
1 bakje fijne kervel
1 koffielepel mierikswortelpasta (of stukje verse mierikswortel)
4 eetlepels rozijnen
4 eetlepels (gepelde) pompoenpitten
200 g oude cheddarkaas
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels zure room
1 limoen
peper

Bereiding
Voor het spek:

Neem een mengschaal en maak de stroperige saus om het spek in te smeren.
Meng de honing, de mosterd, de ketjap manis (zoete sojasaus) en de ketchup.
Rits de blaadjes van de verse rozemarijn, en hak ze in zo klein mogelijke stukjes
Meng het kruid in de saus.
Proef de saus
Je moet er een mooie balans van zoet, zuur en zout in proeven.
Snij het blok gezouten spek in sneetjes van zo’n 2 centimeter dik.
Verdeel die dikke sneetjes vervolgens in dikke blokken die ongeveer 5 cm lang zijn.
Neem een braadpan en smelt er een klontje boter in op een matig vuur.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Schroei de stukken spek aan beide zijden dicht, en laat ze goudbruin kleuren.
Het vlees hoeft niet doorbakken te zijn.
Leg de stukken spek in een ovenschaal.
Hou de pan met het braadvet bij.
Gebruik een keukenpenseel om de bovenzijde van het spek in te strijken met een dikke laag van het glazuur (de dikke saus).
De overschot van het glazuur kan je bewaren in de koelkast.
Gaar het spek in de oven van 160°C gedurende 30 tot 35 minuten.

voor de Coleslaw:
Spoel vooraf alle groenten en de appel.
Schil de wortel en de pastinaak.
Neem een ruime schaal en rasp daarin de rode kool, de wortel en de pastinaak.
Snij de stronkjes witlof middendoor en verwijder het taaie hartje
Snij het witlof vervolgens in fijne reepjes en doe die in de schaal.
Snij de ongeschilde appel in zeer fijne reepjes:
Snij een schijfje van de onderzijde van de appel, zodat het stuk fruit stabiel staat.
Snij dunne plakjes van de appel, en werk telkens naar het klokhuis toe.
Snij de plakjes in millimeterfijne reepjes. (julienne)
Doe de reepjes appel bij de rest van de sla en meng alles.
Schep de mayonaise bij de sla, en voeg ook de zure room toe.
Snij de limoen in twee en pers de vrucht uit over de sla.
Strooi de rozijnen in de slakom en kruid de sla met wat peper van de molen.
(Indien je van wat extra pit houdt en dus wat mierikswortelpasta wenst te gebruiken, dan voeg je deze nu best toe.
Tenzij je verse mierikswortel gebruikt.)
Meng de salade voorzichtig.
Neem de pan waarin je het spek hebt gebakken en veeg het overtollige vet eruit met wat keukenpapier.
Verhit de pan en strooi de (gepelde) pompoenpitten erin.
Rooster de pitten kort.
Je zal ze horen knisperen en het is ook goed om de pan regelmatig op te schudden, zodat de pompoenpitten niet verbranden.
Laat de pitjes nadien even uitlekken op een vel keukenpapier.
Snij de korst van het stuk cheddar en breek de kaas in onregelmatige brokjes.
Strooi ze over de salade. (De kaas – en ook het spek - zullen zorgen voor de zoute toets in het gerecht.)
Strooi de geroosterde pompoenpitten en geplukte kervel over de salade.
Leg de warme stukken gelakt spek op de salade.
Verdeel ze over de hele slakom.
Indien je een verse mierikswortel hebt kunnen kopen, dan kan je deze nu nog extra toevoegen.
Schil de wortel en rasp een deel ervan over de sla.
(Doe voorzichtig, want zo’n wortel is een pittige smaakbom.)

Bron: Jeroen (Dagelijkse Kost)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

ArtMus zei

Dit ziet er heerlijk uit zeg.
Vooral de saus voor het spek.
Deze neem ik graag mee.

Populaire berichten