EASY SCONES
Hier hoef ik weinig aan toe te voegen
Scones met dadels...dat kan alleen maar yummie wezen
Normaliter worden scones met clotted cream gegeten
Is moeilijk te krijgen hier in Nederland
Het is een engels product.....
De Jumbo Supermarkt hier in het dorp heeft het nu ook.
Je kunt ook creme fraiche met mascarpone opkloppen
Dat komt er het dichtste bij.....
Maar er gaat niks boven de echte clotted cream
Dus probeer eens bij je supermarkt
Misschien nemen ze het wel in de collectie artikelen als er vraag naar is.
En er zijn webwinkeltjes waar je het kunt bestellen
Je kunt clotted cream ongeopend lange tijd bewaren.
Dus neem gerust in voorraad....
Ingredienten
150 ml volle melk
150 ml slagroom1 ei
3 cups zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels suiker
1 cup dadels (fijn gehakt)
citroenrasp van 1 citroen
Room en/of Jam om te serveren
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Bekleed een bakblik met bakpapierIn een kom de melk,room en het ei samen kloppen
Voeg de bloem,suiker,dadels en citroenrasp toe
Schep alles door elkaar tot het vermengd is
Schep het mengsel op een bebloemd werkvlak
Kneed tot een mooi deeg is gevorm
Rol tot een 2 cm dik deeg uit
Steek rondjes uit het deeg met een koekjes steker of een glas
Leg de rondjes op het bakblik
Smeer met een kwastje de bovenkant in met melk
Strooi er wat suiker over
Doe de scones in de oven en bak voor ca 12 a 15 minuten tot ze goudbruin zijn en gerezen
Serveer ze warm met (clotted cream) geklopte room en aardbeien (jam)
1 reacties:
clotted cream bij Jumbo?
daar ga ik meteen eens kijken.
mijn arme heupen....
Een reactie posten