.
Kokos-cheesecake met banaan
Ingrediënten (Voor 10 pers.)
Olie, om in te vetten
225 gr chocolate chips
4 el boter
350 gr halfvolle roomkaas
75 gr fijne tafelsuiker of witte basterdsuiker
50 gr verse kokos, geraspt
2 el kokoslikeur
2 rijpe bananen
125 gr pure chocolade
6 blaadjes gelatine
water
150 ml slagroom
Ter garnering
1 banaan
citroensap
wat gesmolten chocolade
Bereiding
Bedek de bodem van een springvorm van 20 cm met aluminiumfolie en vet de zijkant in met olie.
Doe de koekjes in een plastic zak en plet ze met een deegroller.
Smelt de boter en roer het koekkruim er goed door.
Druk het koekmengsel stevig op de bodem en tegen de zijkant van een springvorm
Klop de roomkaas en suiker goed door elkaar en meng dan de kokos en kokoslikeur erdoor.
Prak de bananen en roer ze erdoor.
Smelt de chocolade en roer hem er grondig door.
Week de gelatine in ruim water.
Knijp de blaadjes uit en laat ze al roerend in een steelpan op zacht vuur oplossen. Laat even afkoelen en roer door het chocolademengsel.
Klop de room net stijf en roer hem door het chocolademengsel.
Schep de vulling op de koekbodem en zet 2 uur in de koelkast om op te stijven.
1 dag geleden
3 reacties:
Hoi Jeanne,
Dat ziet er weer voortreffelijk uit!!
Vast heel lekker!
Alleen die bodem.........dat is niet mijn ding!
Helaas, maar je kunt hem natuurlijk altijd vervangen door iets anders!!
En iedereen naar de zin maken...is ook moeilijk, niet??
Fijne maandag,groetjes van Thea
Hallo Thea....
Ik heb mijn vorige berichtje even weg gehaald
Alles stond door elkaar.
Je kunt er gerust een andere bodem voor maken of kant en klaar kopen.
Expirimenteren is juist erg leuk vind ik.
Fijne dag nog
groetjes
Jeanne
Een reactie posten