.
Kaneel Pecan broodjes
Ingredienten
Voor de vulling
100 gram boter (zacht)
1 theelepel gemalen kaneel
100 gram licht b fijngehaktruine suiker
100 gram pecannootjes geroosterd en fijn gehakt
Voor het deeg:
375 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel gemalen kaneel
25 gram kristal suiker
50 gram boter (zacht)
1 losgeklopt ei
200 ml melk
Voor de glazuur
75 gram poedersuiker
5-2 theelepels kokend water
Zet de oven aan op 230 graden celsius
Boter een cakeblik van ca 25 cm in
En bedek met laagje bloem
Voor de vulling
Doe de boter en het kaneel samen in een kom
Mix het tot een zachte creme
Doe de bruine suiker erbij en mix tot een licht en fluffy mengsel
Doe de pecan nootjes erdoor
Zet even opzij (niet in koelkast)
Deeg:
Zeef de bloem boven een grote kom doe de bakpoeder en kaneel erbij
Doe de suiker erbij en roer door elkaar
Dan gaatde boter erbij
Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak van ca 3 cm dik
Steek er rondjes uit van 6 cm doorsnee
Borstel de bovenkant met geklopt ei, druk de bovenkant in de kristal suiker
Zet ze op een bakblik en bak ze in voorverwarmde oven (230 graden) ca 10 a 15 minuten
Tot ze mooi bruin zijn aan de bovenkant
Laat afkoelen
Doe de poedersuiker in een kommetje,roer er een lepel heet water door
Doe er steeds een lepel water bij tot de vereiste dikte
Druppel het glazuur op de bovenkant van de broodjes en snijd ze doormidden
Schep er een dot van de vulling op
Serveer ze gelijk
1 dag geleden
0 reacties:
Een reactie posten