.
Eenvoudig Volkorenbrood
Ingredienten
750 ml warm water (45 C)
15 g (2 zakjes) droge gist
5 eetepels (75 ml) honing
675 g broodmeel
50 g boter, gesmolten
5 eetepels (75 ml) honing
1 afgestreken eetlepel (15 g) zout
425 g volkorenmeel
30 g boter, gesmolten
Meng in een grote kom het warme water, de gist en 5 eetlepels honing.
Roer er dan het broodmeel door.
Laat het 30 minuten staan, of tot zich belletjes beginnen te vormen.
Meng 50 g gesmolten boter, het zout en de rest van de honing erdoor.
Roer de helft van het volkorenmeel erdoor.
Bestuif een werkoppervlak met bloem en kneed het deeg met de rest van het volkorenmeel tot het nog maar nauwelijks aan de handen kleeft
(je kunt het van het aanrecht afnemen, maar het is nog plakkerig)
Misschien moet er wat extra volkorenmeel bij.
Leg het deeg in een met olie bestreken kom en draai het een keer om zodat het deeg helemaal met olie bedekt is.
Leg een theedoek op de kom en laat het op een warme plaats rijzen, tot het in volume verdubbeld is.
Druk het deeg plat met een vuist, kneed het licht en vorm er 3 broden van.
Leg die in ingevette broodvormen van ca. 10x25 cm.
Laat het deeg rijzen tot het 2 of 3 cm boven de rand van de broodvorm uitkomt.
Bak de broden 25 tot 30 minuten op 180 C.
Strijk met een kwastje de resterende boter uit over de bovenkant van de broden om te voorkomen dat de korst hard wordt. Laat de broden helemaal afkoelen op een rooster.
1 dag geleden
1 reacties:
hoi Jeanne, ik houd van brood bakken, dus deze neem ik weer mee, ben erg benieuwd hoe dat britse brood smaakt, fijn weekend van mie
Een reactie posten