Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Volkorenbrood

.


Eenvoudig Volkorenbrood
Ingredienten
750 ml warm water (45 C)
15 g (2 zakjes) droge gist
5 eetepels (75 ml) honing
675 g broodmeel
50 g boter, gesmolten
5 eetepels (75 ml) honing
1 afgestreken eetlepel (15 g) zout
425 g volkorenmeel
30 g boter, gesmolten

Meng in een grote kom het warme water, de gist en 5 eetlepels honing.
Roer er dan het broodmeel door.
Laat het 30 minuten staan, of tot zich belletjes beginnen te vormen.
Meng 50 g gesmolten boter, het zout en de rest van de honing erdoor.
Roer de helft van het volkorenmeel erdoor.
Bestuif een werkoppervlak met bloem en kneed het deeg met de rest van het volkorenmeel tot het nog maar nauwelijks aan de handen kleeft
(je kunt het van het aanrecht afnemen, maar het is nog plakkerig)
Misschien moet er wat extra volkorenmeel bij.
Leg het deeg in een met olie bestreken kom en draai het een keer om zodat het deeg helemaal met olie bedekt is.
Leg een theedoek op de kom en laat het op een warme plaats rijzen, tot het in volume verdubbeld is.
Druk het deeg plat met een vuist, kneed het licht en vorm er 3 broden van.
Leg die in ingevette broodvormen van ca. 10x25 cm.
Laat het deeg rijzen tot het 2 of 3 cm boven de rand van de broodvorm uitkomt.
Bak de broden 25 tot 30 minuten op 180 C.
Strijk met een kwastje de resterende boter uit over de bovenkant van de broden om te voorkomen dat de korst hard wordt. Laat de broden helemaal afkoelen op een rooster.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Jeany zei

hoi Jeanne, ik houd van brood bakken, dus deze neem ik weer mee, ben erg benieuwd hoe dat britse brood smaakt, fijn weekend van mie

Populaire berichten