.
Het W.K Voetbal zit erop
Helaas....Holland heeft verloren.
Maar niet getreurd...2de van de wereld en dat voor zo`n klein landje
Daar moeten we toch blij mee wezen
Petje af jongens...Jullie zijn ver gekomen
(Dat had ik niet verwacht)
Als troost heb ik vandaag
Oud Hollandse Poffertjes
Ingredienten
250 gram boekweit mee(of 125 gram boekweitmeel en 125 gram bloem)
mespuntje zout
15 gram verse gist
350 gram lauwwarme melk
1 theelepel suiker
1 ei
gesmolten boter
poedersuiker
klontjes roomboter
Zeef het boekweitmeel en meng het met zout
Los de gist op in de helft van de melk,roer de suiker erdoor
Laat de gistoplossing op een warme plaats staan tot er zich belletjes vormen.
Maak een kuiltje in het meel en schenk de gistoplossing erin
Roer met een mixer tot een glad en klontvrij beslag
Voeg al kloppend het ei erbij en de rest van de melk.
Laat het beslag op een tochtvrije plaats 1 uur rijzen
Het beslag niet meer doorroeren
Verwarm de poffertjespan en bestrijk de kuiltjes met gesmolten boter
Vul de kuiltjes voor 3/4 met beslag
Bak de poffertjes op matige warmtebron tot de bovenkant bijna droog is en draai de poffertjes om
Bak deze kant goudbruin
Schik de poffertjes op een bord en bestrooi ze royaal met poedersuiker en leg er klontjes boter op.
Eet smakelijk
TIP:
Maak meer poffertjes en vries ze in.
1 dag geleden
0 reacties:
Een reactie posten