Appel Citrus Gelei met Mint.
Ingredienten
1 kg appels
2 sinaasappels
2 citroenen
1 kg geleisuiker
5 g citroenzuur
5 stengels mint
2 eetl honing
Bereiden:
Appels wassen, in stukken snijden, met 1/4 liter water in een pan aan de kook brengen en 20 min. zachtjes laten koken.
Een schone theedoek in een zeef leggen, de appelmassa erin doen en goed af laten druipen.
De resten nog een beetje uitdrukken.
Sinaasappels en citroenen uitpersen, sap zeven.
De verschillende sappen met elkaar mengen en wegen.
De benodigde hoeveelheid geleisuiker afwegen,
sap met geleisuiker, citroenzuur en gewassen mint aan de kook brengen en
al roerend een minuut goed laten koken, dan van de kookplaat nemen. Mintblaadjes verwijderen, massa met honing op smaak brengen.
Om te testen of de gelei al vast genoeg is enkele druppels op een gekoeld bord laten vallen,
wanneer de gelei niet vast wordt en uit elkaar loopt, de massa nog een keer voor korte tijd laten koken.
Vul vier potten tot de rand met de gelei en sluit de potten meteen goed af.
Zet ze op de kop en laat afkoelen.
0 reacties:
Een reactie posten