Garnalenpasteitje...
Ingrediënten:
200 gram Hollandse garnalen.
35 gram boter.
35 gram bloem.
1/2 dl witte wijn.
2 &1/2dl visbouillon.
1/2 dl slagroom.
2 eetlepels kappertjes.
4 eetlepels fijngehakte dille.
4 grote pasteibakjes.
zout, peper.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 C.
Smelt de boter in een ruime diepe pan.
Voeg de bloem toe en laat het mengsel al roerende op een laag vuur ca. 2 minuten zachtjes garen.
Draai het vuur hoog en voeg de witte wijn en de helft van de bouillon toe
Blijf roeren totdat het mengsel glad en gebonden is.
Roer beetje bij beetje de rest van de bouillon en de slagroom erdoor, laat de saus weer aan de kook komen(ca 3 min)
Voeg de garnalen, de kappertjes en 3 eetlepels dille toe aan de saus en laat dit ca. 2 minuten doorwarmen.
Zet ondertussen de pasteibakjes in de oven en laat ze in ca. 3 minuten goed warm worden.
Voeg zout en peper naar smaak aan de garnalenragout toe.
Verdeel de garnalenragout over de 4 warme pasteibakjes, bestrooi ze met de rest van de dille en serveer direct.
N.B.
Je kunt bij Hollandse garnalen ook Gamba`s gebruiken
Laat dan de staartjes eraan zitten en bak ze even in de koekenpan
Voeg ze daarna bij de ragout.
0 reacties:
Een reactie posten