Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Pindakaas Yoghurt Cheesecake met Banaan


Pindakaas Yoghurt Cheesecake met Gecarameliseerde Bananen

Een heel andere cheesecake is deze wel
Met pindakaas en bananen.....
een verrassende combinatie voor cheesecake
Door de gecarameliseerde bananen ( ook te gebruiken over ijs of yoghurt)
Krijgt het net even wat anders.


Ingredienten

Korst:

1 3/4 cup bastognekoeken (verkruimeld)  
1/4 cup bruine suiker (aangedrukt) 
1 eetlepel bloem
1/2 theelepel zout 
125 gram ongezouten boter  (gesmolten) 

Vulling:

225 gram cream cheese (zacht) 
1 cup griekse yoghurt 
1/2 cup pindakaas (zonder stukjes) 
3/4 cups kristalsuiker 
1 theelepel vanille extract
1/4 theelepel zout 
4 grote eieren (kamertemperatuur) 

Topping

125 gram ongezouten boter
1/4 cup kristalsuiker
1/4 cup water 
4 grote bananen (in stukjes van 1 a 2 cm)

Bereiden:

Bodem:

Verwarm de oven 180 graden celsius 
Doe de koekkruimels, bruine suiker, bloem en zout voor de bodem in een kom en mix alles goed door
Voeg de boter toe en maak er een mooi deeg van
Is het mengsel te droog doe er dan een lepel water bij en meng alles goed door
Doe in de vorm en druk goed aan
Bak in de oven ca 15 minuten of tot de rand lichtbruin word 
Laat helemaal afkoelen op een rooster

Vulling:

Zet de oventemperatuur op 160 graden celsius
Zet een rek op de onderste stand en een ovenrek in het midden
Klop met een mixer op medium snelheid de cream cheese, pindakaas en yoghurt in een grote kom (ca 3 minuten) 
Voeg de suiker, vanille extract en zout toe
Mix met de mixer tot alles volledig is opgenomen
Voeg een ei toe en klop tot het is opgenomen in het mengsel
Voeg dan pas een ander ei toe
Werk zo alle eieren in de vulling
Giet de vulling in de afgekoelde bodem
Vul een groot bakblik of pan met water en zet op de onderste richel van de oven
Plaats de cheese cake op de middelste richel en bak voor 1 uur en 40 minuten
Tot de vulling is "gezet" en in het midden nog een beetje wobbelig is.
Haal uit de oven en laat 30 minuten afkoelen op een rek
Zet de cheesecake in de koelkast om nog zeker 8 uur af te koelen (beter een hele nacht)

Topping:

Smelt de boter in een hapjespan
Voeg de suiker toe en roer een paar seconden tot de suiker is opgelost
Voeg de bananenplakjes toe en laat ze zachtjes koken in de vloeistof (ca 4 minuten)
Tot de bananenplakjes zacht en licht gecarameliseerd zijn.
Snij de cheesecake in punten
Leg een punt op een schoteltje en schep een lepel bananenplakjes over de cheesecake





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten