Pindakaas Yoghurt Cheesecake met Gecarameliseerde Bananen
Een heel andere cheesecake is deze wel
Met pindakaas en bananen.....
een verrassende combinatie voor cheesecake
Door de gecarameliseerde bananen ( ook te gebruiken over ijs of yoghurt)
Krijgt het net even wat anders.
Ingredienten
Korst:
1 3/4 cup bastognekoeken (verkruimeld)
1/4 cup bruine suiker (aangedrukt)
1 eetlepel bloem
1/2 theelepel zout
125 gram ongezouten boter (gesmolten)
Vulling:
225 gram cream cheese (zacht)
1 cup griekse yoghurt
1/2 cup pindakaas (zonder stukjes)
3/4 cups kristalsuiker
1 theelepel vanille extract
1/4 theelepel zout
4 grote eieren (kamertemperatuur)
Topping
125 gram ongezouten boter
1/4 cup kristalsuiker
1/4 cup water
4 grote bananen (in stukjes van 1 a 2 cm)
Bereiden:
Bodem:
Verwarm de oven 180 graden celsius
Doe de koekkruimels, bruine suiker, bloem en zout voor de bodem in een kom en mix alles goed door
Voeg de boter toe en maak er een mooi deeg van
Is het mengsel te droog doe er dan een lepel water bij en meng alles goed door
Doe in de vorm en druk goed aan
Bak in de oven ca 15 minuten of tot de rand lichtbruin word
Laat helemaal afkoelen op een rooster
Vulling:
Zet de oventemperatuur op 160 graden celsius
Zet een rek op de onderste stand en een ovenrek in het midden
Klop met een mixer op medium snelheid de cream cheese, pindakaas en yoghurt in een grote kom (ca 3 minuten)
Voeg de suiker, vanille extract en zout toe
Mix met de mixer tot alles volledig is opgenomen
Voeg een ei toe en klop tot het is opgenomen in het mengsel
Voeg dan pas een ander ei toe
Werk zo alle eieren in de vulling
Giet de vulling in de afgekoelde bodem
Vul een groot bakblik of pan met water en zet op de onderste richel van de oven
Plaats de cheese cake op de middelste richel en bak voor 1 uur en 40 minuten
Tot de vulling is "gezet" en in het midden nog een beetje wobbelig is.
Haal uit de oven en laat 30 minuten afkoelen op een rek
Zet de cheesecake in de koelkast om nog zeker 8 uur af te koelen (beter een hele nacht)
Topping:
Smelt de boter in een hapjespan
Voeg de suiker toe en roer een paar seconden tot de suiker is opgelost
Voeg de bananenplakjes toe en laat ze zachtjes koken in de vloeistof (ca 4 minuten)
Tot de bananenplakjes zacht en licht gecarameliseerd zijn.
Snij de cheesecake in punten
Leg een punt op een schoteltje en schep een lepel bananenplakjes over de cheesecake
Bron: My Daily Morsel
0 reacties:
Een reactie posten