Amarenen Chocoladetaart
Nog een taart met Amarenenkersen....
En deze lijkt me ook heel erg lekker,
Beetje moeilijker vanwege de laagjes snijden van de bodem
(Er zijn tegenwoordig handige hulpmiddeltjes voor)
Ingrediënten:
325 gram pure chocolade
800 ml slagroom
40 gram boter
4 eieren
zout
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gram bloem
2 afgestreken theelepel bakpoeder
1 pot amarenakersen (250 g)
1 pot morellenconfituur (340 g)
cacao om te bestrooien
bakpapier
Bereiden:
Hak de chocolade grof.
Breng 500 ml slagroom aan de kook en neem direct van het vuur.
Smelt daarin de chocolade.
Laat het geheel afkoelen en zet daarna minimaal 3 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).
Bekleed de bodem van een springvorm (26 cm Ø) met bakpapier.
Smelt de boter op laag vuur en laat hem ca. 5 minuten afkoelen.
Splits de eieren.
Klop het eiwit stijf.
Voeg hierbij geleidelijk 100 g suiker en 1 zakje vanillesuiker toe.
Roer de eidooiers een voor een erdoorheen.
Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en spatel met de boter door het beslag.
Strijk het beslag in de vorm.
Bak de bodem 20-25 minuten in de oven.
Laat hem afkoelen.
Laat de kersen uitlekken en vang het sap op.
Hak de kersen grof en meng ze met de confituur
Snijd de taartbodem twee keer horizontaal door.
Sluit om de onderste bodem een taartring.
Klop de chocoladeroom kort op.
Strijk de helft van het kersenmengsel en de chocoladecrème op de onderste bodem.
Leg de tweede bodem erop.
Strijk daarop de rest van het kersenmengsel en de crème.
Beleg met de derde bodem en zet de taart ca. 1 uur in de koelkast.
Smelt 75 g chocolade au bain marie.
Strijk hem dun op een glad oppervlakte (bijv. marmeren plank of de onderkant van een bakplaat).
Laat de chocolade drogen.
Maak met een spatel krullen van de chocolade zodra hij vast begint te worden.
Klop 300 ml slagroom stijf.
Voeg hierbij geleidelijk 1 zakje vanillesuiker toe.
Bestrijk de taart met de helft van de slagroom.
Bestrooi de taartrand met cacao.
Vul de rest van de slagroom in een spuitzak met een grote spuitmond.
Spuit toefjes op de taart en druppel er kersensap overheen.
Garneer de taart met de chocoladekrullen.
Bron: Koken en Genieten
0 reacties:
Een reactie posten