Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Urimaki Sushi


Urimaki Sushi

Er zijn vele buitenlandse gerechten die ingeburgerd zijn..
Sushi is er 1 van
Het lijkt moeilijk te maken maar dat valt reuze mee.
Dit recept stond in de Allerhande
Voor andere soorten sushi kun je HIER even kijken
En voor allerlei Oosterse ingredienten die je in de Aziatische keuken gebruikt kun je HIER eens kijken


Ingredienten:

1 zak sushirijst (500 gram)
6 eetlepels rijstazijn
2 theelepels zout
4 theelepels suiker
100 gram tonijnsteak
1 komkommer
3 norivellen
2 eetlepels sesamzaadjes

Bereiden:

Spoel de rijst af in een zeef.
Laat de rijst 10 minuten staan in een pan met dikke bodem
Voeg 600 ml water toe en breng aan de kook.
Kook met deksel op de pan 2 minuten op hoog en 5 minuten op medium en 12 minuten op laag vuur
Zet het vuur uit en neem het deksel van de pan en dek de pan af met een schone theedoek
Doe hier het deksel weer op en laat 15 minuten staan.
Verwarm de azijn, het zout en de suiker in een steelpannetje
Roer tot zout en suiker zijn opgelost
Laat afkoelen
Schep de rijst in een lage schaal
Sprenkel azijn erover , schep alles goed om
Laat vlug afkoelen
Snijd de tonijn in repen van 1 cm breed
Halveer de komkommer in de lengte
Verwijder de zaadlijsten
Snij de lengte in 4 repen
Knip 3 norivellen doormidden en leg een 1/2 vel op het matje
Verdeel er een laagje rijst over 
Bestrooi met sesamzaadjes en keer om zodat de nori bovenop legt
Leg een reep komkommer op het norivelletje en een reepje tonijn
Rol op met het matje
Snijd de rol in 6 stukken
Maak zo nog 4 rollen
Serveer met sojasaus, wasabi en ingelegde gember



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten