Urimaki Sushi
Er zijn vele buitenlandse gerechten die ingeburgerd zijn..
Sushi is er 1 van
Het lijkt moeilijk te maken maar dat valt reuze mee.
Dit recept stond in de Allerhande
Voor andere soorten sushi kun je HIER even kijken
En voor allerlei Oosterse ingredienten die je in de Aziatische keuken gebruikt kun je HIER eens kijken
Ingredienten:
1 zak sushirijst (500 gram)
6 eetlepels rijstazijn
2 theelepels zout
4 theelepels suiker
100 gram tonijnsteak
1 komkommer
3 norivellen
2 eetlepels sesamzaadjes
Bereiden:
Spoel de rijst af in een zeef.
Laat de rijst 10 minuten staan in een pan met dikke bodem
Voeg 600 ml water toe en breng aan de kook.
Kook met deksel op de pan 2 minuten op hoog en 5 minuten op medium en 12 minuten op laag vuur
Zet het vuur uit en neem het deksel van de pan en dek de pan af met een schone theedoek
Doe hier het deksel weer op en laat 15 minuten staan.
Verwarm de azijn, het zout en de suiker in een steelpannetje
Roer tot zout en suiker zijn opgelost
Laat afkoelen
Schep de rijst in een lage schaal
Sprenkel azijn erover , schep alles goed om
Laat vlug afkoelen
Snijd de tonijn in repen van 1 cm breed
Halveer de komkommer in de lengte
Verwijder de zaadlijsten
Snij de lengte in 4 repen
Knip 3 norivellen doormidden en leg een 1/2 vel op het matje
Verdeel er een laagje rijst over
Bestrooi met sesamzaadjes en keer om zodat de nori bovenop legt
Leg een reep komkommer op het norivelletje en een reepje tonijn
Rol op met het matje
Snijd de rol in 6 stukken
Maak zo nog 4 rollen
Serveer met sojasaus, wasabi en ingelegde gember
0 reacties:
Een reactie posten