Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Abrikozen Kersen Geitenkaasmousse


Abrikozen Kersen Geitenkaas Mousse

ca 5 glazen

Abrikozen Gelei:

Ingredienten:

1 eetlepel citroensap (vers)
1 theelepel gelatinepoeder
1 cup verse abrikozenpuree
2 eetlepels suiker

Bereiden

Vermeng het citroensap met de gelatine (laat 5 minuten staan)
Meng de abrikozenpuree met de suiker in een kleine steelpan
Breng het langzaam aan het pruttelen
Roer regelmatig
Is de suiker opgelost dan kan het citroensap/gelatine mengsel erbij
Roer alles goed door tot alles is opgelost
Haal van het vuur
Zet de glazen klaar en verdeel de puree over de glazen
Laat minstens een uur afkoelen

Geitenkaas Mousse

Ingredienten:

1 cup slagroom
115 gram zachte geitenkaas (kamertemperatuur)
2 a 4 eetlepels suiker
1/4 theelepel amandelextract
1/4 theelepel vanille extract
1 theelepel citroen zeste (vers geraspt) 
1 eetlepel citroensap (vers)

Bereiden:

Klop in een kom de slagroom tot half stijve pieken
Doe over in een kommetje en zet het in de koelkast
Doe de geitenkaas in de kom met de suiker en klop goed door
Voeg de citroenzeste, citroensap en de extracten toe
Mix alles goed door elkaar tot alles heel goed is vermengd
Doe de slagroom erbij en schep dit voorzichtig erdoor (niet met mixer)
Verdeel de mousse over de glazen met abrikozen puree


Kersen Coulis

Ingredienten:

1/2 pond kersen (ontpit en gehalveerd)
1/4 cup fijne suiker

Doe de kersen met de suiker en 2 eetlepels water in een blender
Pureer tot een zacht mengsel
Doe de puree in een steelpan 
Breng aan de kook en laat pruttelen tot het dikker word
Laat afkoelen en verdeel het over de glazen met de mousse
Zet koel weg tot serveren 
Serveer met kersje bovenop







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten