Amarenen Kersen
Ik ben een fan van het blog van Caroline
Ze weet iedere keer weer een verrassend recept te plaatsen
En ik heb verschillende recepten van haar geprobeerd en iedere keer zijn ze toppie
Dit recept had ik al voorbij zien komen en afgelopen zomer heb ik ze gemaakt
Heerlijk.....helaas de potjes waren gauw op (veels te lekker)
Maar dit jaar ga ik ze zeker weer maken
Als we het pontje bij Amerongen overga zitten we in de Betuwe
Boomgaarden vol met fruit en stalletjes waar je fruit kunt kopen
Dan is het net luilekkerland...en tijd voor jammetjes en voor de kersen....yummie...
Amarenen Kersen zijn we tuk op...
Heerlijk op ijs en vla en op gebak
De foto`s bij de recepten van Caroline worden door haar man gemaakt
En ze zijn prachtig...Ik krijg ze niet zo mooi (zucht)
Chapeaux daarvoor....
Neem eens een kijkje op Caroline`s Bloggie....
ze inspireert je met haar recepten om in de keuken aan de slag te gaan
Ingrediënten:
1 & 1/2 kilo zwarte zoete kersen
350 gram suiker
1 eetlepel limoensap
100 ml amaretto
1 eetlepel vloeibare vanillearoma
1 flesje amandelaroma (à 38 ml) of 1 &1/2 theelepel amandel extract
Bereiden:
Was de kersen, verwijder de steeltjes en de pitten.
Doe de kersen met de suiker in een pan.
Breng de vruchten al roerende op middelhoog vuur aan de kook,
Laat 10 - 15 minuten koken tot de suiker opgelost en het kersensap gebonden is.
Kook het sap 10 - 12 minuten in (kersen eruit).
Roer het limoensap, de amaretto en de aroma's erdoor.
Kook de kersen nogmaals 10 minuten.
Giet de kersen met de siroop in schone potjes en sluit ze af met een deksel.
Bewaar de potjes op een koele en donkere plaats.
Deze hoeveelheid is voor ongeveer 5 - 6 potjes à ca 200 ml.
Houdbaarheid 3 - 4 maanden.
IJs met Amarenen Kersen
Tip:
Kun je geen smaak extract kopen in je super?
Extracten kun je vaak in taarten & cupcake decoratie winkels krijgen
Of bestel ze op internet in een webshop voor cupcakes en taarten
Bron: Caroline`s Blog
0 reacties:
Een reactie posten