Miniatuur Pavlova`s met Frambozen Mousse
Ingredienten:
3 grote eiwitten
1/2 theelepel vanille extract
1/4 theelepel creme of tartar (taartenshop)
1/8 theelepel zout
1/2 cup suiker
Frambozenmousse
Ingrediƫnten:
500 ml. slagroom
75 gram basterdsuiker
300 a 400 gram frambozen
3 eetlepels frambozenjam
5 blaadjes gelatine
Bereiden:
Week de gelatineblaadjes in een beetje koud water.
Pureer de frambozen in de keukenmachine
Doe ze door een zeef met de jam (zodat pitjes eruit zijn)
Verwarm een beetje van de frambozenmengsel
Los hierin de uitgekepen blaadjes gelatine in op
Voeg bij de overige puree en roer goed door
Laat het mengsel afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom stijf.
Meng de puree door de slagroom.
Voor garnering:
verse frambozen, munt, poedersuiker
Verwarm de oven voor op 125 graden celsius
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Zet even opzij
Doe de eiwitten in een grote kom of gebruik de standmixer
Voeg de vanille, cream of tartar en zout toe
Klop alles op met de mixer tot een schuimig geheel
Voeg de suiker toe
1 eetlepel per keer en klop tot de suiker is opgenomen
Doe dan een volgende lepel suiker erbij
Klop tot er glanzende pieken zijn
Doe de meringue in een spuitzak met een klein stermondje
Spuit een mooie cirkel op het beklede bakblik en vul het op met merenque mengsel
Spuit er nog een randje op.
Maak zo 4 rondjes als een soort schelp
Bak tot de merengues droog zijn (ca. 1 uur en 15 minuten)
Doe de oven uit en zet het ovendeurtje op een kier
Laat volledig afkoelen
Maak de frambozenmousse en doe dit in een spuitzak
Vul de merengues met de mousse
Garneer met framboos, takje munt en gezeefde poedersuiker
Serveer direkt
Bron:Tea Time Magazine
0 reacties:
Een reactie posten