Klassieke Zwitserse Kaas Fondu
Deze klassieker kennen we allemaal wel dacht ik.
En net als met veel recepten zijn is met dit recept ook veel variaties mogelijk
Zoals Boerenkaas of Leidse kaas als basis voor de fondue
Maar het klassieke recept heeft hier wel de voorkeur
Fijn gezelschap en intussen de stokjes in het pannetje
Dat word een gezellige avond.....
Ingrediënten:
300 g Gruyère (vers geraspt op kamertemperatuur)
300 g Emmentaler (versgeraspt )
1 teentje knoflook (uit de knijper)
3 & 1/2 dl witte wijn
1 theelepel citroensap
1 a 3 theelepels kirsch
bindmiddel (bv maïzena)
zwarte peper (versgemalen)
mespuntje nootmuskaat
Bereiden:
Wrijf het geplette teentje knoflook tegen de binnenkant van een dikwandige pan of pot.
Giet de wijn in de pan (hou een beetje wijn achter om de maïzena mee aan te lengen)
zet vuur halfhoog en laat de wijn bruisen.
Let er op dat de temperatuur niet veel hoger wordt, en voeg de kaas beetje bij beetje toe, onder voortdurend roeren.
Voeg citroensap en naar wens kirsch toe.
Verhit niet te lang en maak het niet te warm.
Voeg tot slot de met wijn aangelengde maïzena toe, om de gewenste lobbigheid te bereiken.
Afmaken met zwarte peper en nootmuskaat.
Serveer met stukjes brood en salade.
Bron: De Telegraaf uit Zonde & Berouw (€ 29,90 Uitgeverij Carrera, ISBN 9 7890 48 809745).
0 reacties:
Een reactie posten