Chinese Fondue
Deze fondue van oosterse oorsprong wordt op basis van kip of groente bouillon gemaakt
Hierin word dan met een soort schepnetje het vlees, vis of groente in de bouillon gegaard.
Erbij word vaak noedels of rijst gegeten
Je kunt de noedels en rijst even bakken en pittige kruiden toevoegen en als bijgerecht serveren
Samen met een frisse komkommersalade.
Maar stokbrood en sausjes is net zo lekker.
Dek de tafel en zet alle vlees,vis en groente in leuke schaaltjes op tafel
Zet de bijgerechtjes en sausjes er tussen.
De basisbouillon:
Kippen- of groentebouillon waarin gember en knoflook zijn meegekookt (soms ook citroengras of kaffir lime)
en een scheutje lichte sojasaus.
Het vlees:
Kip en/of rund in reepjes geneden
De vis:
Stevige vis in stukken gesneden, grote garnalen, inktvis, St. Jacobsschelpen
Vegetarisch:
Tofu in blokjes en gemarineerd in een oosterse marinade of gerookte tofu
Marineer echter niet in een marinade met olie, dan word de bouillon te vet.
Groenten:
Sojascheuten, broccoli, paksoi of chinese kool, maïskolfjes, shiitake, champignons, bamboescheuten enz.
Smaakmakers:
Nadat vlees, vis of groenten uit de bouillon komen kunnen er extra smaakjes toegevoegd worden.
Sojasaus, ketjap, oestersaus, sambal, sesamolie, limoensap, verse koriander, gember, zoete chilisaus ed.
Tip:
Door het vlees, vis en groente word de bouillon geurig en vol smaak
Verdeel de bouillon over kommen aan het eind van de maaltijd en serveer deze
Je kunt er nog fijn gesneden lenteuitjes, wat noedels en vlees of vis indoen.
0 reacties:
Een reactie posten