Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Chinese Fondue


Chinese Fondue  

Deze fondue van oosterse oorsprong wordt  op basis van kip of groente bouillon gemaakt
Hierin word dan met een soort schepnetje het vlees, vis of groente in de bouillon gegaard.


Erbij word vaak noedels of rijst gegeten
Je kunt de noedels en rijst even bakken en pittige kruiden toevoegen en als bijgerecht serveren
Samen met een frisse komkommersalade.
Maar stokbrood en sausjes is net zo lekker.


Dek de tafel en zet alle vlees,vis en groente in leuke schaaltjes op tafel
Zet de bijgerechtjes en sausjes er tussen.


De basisbouillon:

Kippen- of groentebouillon waarin gember en knoflook zijn meegekookt (soms ook citroengras of kaffir lime)
en een scheutje lichte sojasaus.  


Het vlees:

Kip en/of rund in reepjes geneden

De vis:

Stevige vis in stukken gesneden, grote garnalen, inktvis, St. Jacobsschelpen

Vegetarisch:

Tofu in blokjes en gemarineerd in een oosterse marinade of gerookte tofu
Marineer echter niet in een marinade met olie, dan word de bouillon te vet.

Groenten:

Sojascheuten, broccoli, paksoi of chinese kool, maïskolfjes, shiitake, champignons, bamboescheuten enz.



Smaakmakers:

Nadat vlees, vis of groenten uit de bouillon komen kunnen er extra smaakjes  toegevoegd worden.
Sojasaus, ketjap, oestersaus, sambal, sesamolie, limoensap, verse koriander, gember, zoete chilisaus ed.

 Tip: 
Door het vlees, vis en groente word de bouillon geurig en vol smaak
Verdeel de bouillon over kommen aan het eind van de maaltijd en serveer deze
Je kunt er nog fijn gesneden lenteuitjes, wat noedels en vlees of vis indoen.






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten