Tipsy Cheesy Bread
Een grappige naam voor een lekker kaas schoteltje
Lekker als lunch of als hapje
Leuk om in de kleine pannetjes te maken
Ingredienten:
Boter om in te vetten
1/2 baquette (in blokjes gesneden)1 grote ui (in zeer dunne plakjes)
100 gram prosciutto (fijn gesneden)
1 cup witte wijn
2 cups gruyere kaas (geraspt)
1 takje verse tijm
1/2 theelepel vers gemalen peper
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Beboter de bodem en de zijkanten van de ovenschaal (of schaaltjes)Leg de broodblokjes in de ovenschaal
Hierop de ui en de prosciuttoHussel het voorzichtig door elkaar
Giet de wijn langzaam over het brood mengsel
Het brood moet de wijn absorberen
Bedek het mengsel met de gruyere kaas, de tijm en peper
Bak in de oven tot de kaas gesmolten is en begint te bruinen (ca 15 a 20 minuten)
Serveer met een salade
Tip:
Ik heb de broodblokjes in een kom gedaan
En de wijn erover gesprenkeld
De ui met de prosciutto even van tevoren lichtjes gebakken
En toen voorzichtig met het brood gemengd
0 reacties:
Een reactie posten