Poolse Zuurkoolsoep
Het lijkt veel werk maar dat is het helemaal niet
En roggebrood erbij dan heb je een complete maaltijd
En wil je geen wodka in je soep dan kan dat eruit blijven
Een glas appelsap erdoor kan ook
Ingredienten:
500 gram zuurkool uit het vat(fijn gesneden)
3 aardappelen (in stukjes)1 goudrenet (geschild en van klokhuis ontdaan en in stukjes)
200 gram champignons (in plakjes)
100 gram gerookte spekblokjes
150 gram kipfilet
100 gram salami
1 ui
1 glas witte wijn
1 glas wodka
1,5 l bouillon (van 3 blokjes)
2 theelepels karwijzaad
10 zwarte peperkorrels
2 volle theelepels paprikapoeder (mild)
1 laurierblaadje
zout & peper
Bereiden:
Bak de rookspekblokjes uit en haal ze uit de pan
Fruit in het vet de in kleine blokjes gesneden kip, de in stukjes gesneden salami en de gesnipperde uiLaat de paprikapoeder even mee aanfruiten
Doe de bouillon,wijn en wodka in de pan
Voeg daarna de in stukjes gesneden aardappelen, appel,champignons en de gesneden zuurkool toe.
Even aan de kook brengen en dan op een laag pitje ten minste twee uur zachtjes laten stoven
Proef of de smaak goed is, voeg anders nog peper, zout of paprika toe.
0 reacties:
Een reactie posten