Zeeuws Spek
Ingrediënten
1 stuk spek, zonder zwoerd van ca. 250 gram
1 eetlepel grove mosterd
2 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel knoflook poeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel peper
1 theelepel paprikapoeder
Voorbereiding
Meng alles voor de marinade.
Prik wat gaatjes in het spek en leg vlees in marinade.
Laat minimaal een nacht marineren in de koelkast en draai af en toe om.
Bereiden
Verhit oven voor op 180 graden.
Dep vlees droog en schraap kruiden van vlees (dit verbrand anders).
Rooster spek in ca. 40 minuten gaar met de vet kant boven.
Eventueel de laatste 10 minuten de grill aan om het vet krokant te bakken.
Rooster spek in ca. 40 minuten gaar met de vet kant boven.
Eventueel de laatste 10 minuten de grill aan om het vet krokant te bakken.
Lekker lauwwarm op een broodje
Bron foto: Internet
0 reacties:
Een reactie posten