Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Rijstpudding


RIJSTPUDDING
Dit was bij ons thuis vroeger een veel gekookt gerecht
Mijn moeder maakte het helemaal klaar op het gasfornuis
Maar als het moest sudderen werd de pan in gepakt
Eerst in een theedoek
Dan kranten erom en een grote sloop erom heen
Daarna werd het in bed gezet
Kussens erover en het sprei ging er ook over
Als we s`avonds gingen eten werd het eruit gehaald
De rijst was dan gaar en dampend
Het werd bij veel mensen zo gedaan hoorde ik
Het is eigenlijk een versie van de HOOIKIST
Reuze handig en geen aangebrande pannen en geen omkijken naar
Het inpakken hield de warmte vast en diende als een soort oventje
Tegenwoordig worden er weer hooikisten gebruikt
En ook hele kleintjes
Klik hier om eens te kijken
Je hebt nu ook de HOOIMADAM
Waar 1 pan in kan
Daar kun je HIER een filmpje van zien

Ingrediënten

85 gram blanke rozijnen (sultana's)
5 eetlepels witte basterdsuiker
90 gram dessertrijst
1,2 liter melk
1 theelepel vanille-essence
1 eetlepel boter, om in te vetten
fijngeraspte schil van 1 citroen
1/2 theelepel kaneel

Bereiden:

Doe de rozijnen, suiker en rijst in een pan met dikke bodem
Roer de melk en de vanille-essence erdoor.
Breng het mengsel aan de kook
Laat de pudding onder af en toe roeren langzaam gaar worden
(zet de pudding op een vlamverdeler)
Voeg een scheutje room toe als de pudding te dik word
Strooi het citroenrasp en de kaneel erover 
Schep ze in individuele schaaltjes
Serveer de pudding koud of warm

Tip:Verwarm de rozijnen met 4 lepels rum en laat dit intrekken
Abrikozen i.p.v. rozijnen is ook lekker door de rijst
Of bessensap erover......


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

ArtMus zei

ooit heeft meneer Mus zo`n hooikist gemaakt...een moderne versie dan hè.
Wat hebben we daar plezier van gehad zeg.
Maar ja...toen kwamen we wat krap in de ruimte en hebben we hem weg gedaan.
Ik heb er soms nog spijt van hoewel...het is meer dan 20 jaar geleden , hij zou nu wel uit elkaar gevallen zijn.

Jeanne zei

Dat denk ik ook wel.
Maar het zijn leuke dingen..
Ach en anders gooi je de rijst toch in bed,Muzzie
Of bonen,dat werkt ook goed.
En anders een hooimadammeke nemen
Die frommel je zo ergens in de kast.
Ik vind je ekies ook schitterend.
Ik kom geregeld ff gluren of je weer nieuwe hebt
Helemaal te gek.
Groetjes

Populaire berichten