Kipsalade met Asperge`s, Champignons en Mandarijntjes.
Deze kipsalade is ontstaan bij het opruimen van de koelkast
Overschotje gerookte kip en een paar asperge`s lagen in de koelkast
Champignons waren er ook nog
De mandarijntjes had ik nog staan (even in dubio of ik ananas zou nemen)
Maar het werden de mandarijntjes
Whiskysaus had ik zelf gemaakt, maar je kunt heel goed de kant en klare potjes nemen van D & L
Die zijn zacht van smaak
Zo werd het heel verrassend een lekkere salade
En met enige garnering was het ook nog een leuk gezicht
Het was een schot in de roos .....
Het recept word nog steeds gevraagd
De salade is heerlijk bij bbq, picknick, lunch, of gewoon op een gezellige avond
Serveer het dan in mooie glazen
Voor een extra kik kun je wat druppels tabascosaus door de saus doen
Overschotje gerookte kip en een paar asperge`s lagen in de koelkast
Champignons waren er ook nog
De mandarijntjes had ik nog staan (even in dubio of ik ananas zou nemen)
Maar het werden de mandarijntjes
Whiskysaus had ik zelf gemaakt, maar je kunt heel goed de kant en klare potjes nemen van D & L
Die zijn zacht van smaak
Zo werd het heel verrassend een lekkere salade
En met enige garnering was het ook nog een leuk gezicht
Het was een schot in de roos .....
Het recept word nog steeds gevraagd
De salade is heerlijk bij bbq, picknick, lunch, of gewoon op een gezellige avond
Serveer het dan in mooie glazen
Voor een extra kik kun je wat druppels tabascosaus door de saus doen
Ingredienten
250 gram gerookte kip (in blokjes)
200 gram gekookte asperge`s (in kleine stukjes gesneden)
150 gram champignons (in plakjes)
1 blikje mandarijntjes (uitgelekt en droog gedept)
Bieslook (fijn gesneden)
1 potje whisky saus (D & L)
1 bekertje Creme Fraiche
sap van mandarijntjes
citroensap
zout en peper
enige slablaadjes
2 hardgekookte eieren
Bereiden:
Kook de champignons plakjes in een beetje water met citroensap (ca 2 a 3 minuten)
Giet ze in een vergiet en spoel ze af
Dep droog met keukenrol
Doe in een kom de kipblokjes, asperge`s, champignons en de mandarijnpartjes
Schep voorzichtig door elkaar
Doe een paar flinke eetlepels whisky saus in een kommetje
Doe er de halve hoeveelheid creme fraiche bij
Voeg 2 eetlepels mandarijnen sap toe
Klop dit door elkaar en breng op smaak met peper en zout
Lepel dit over het kip asperge mandarijnen mengsel
Schep door elkaar
Leg op een platte schaal slablaadjes
Doe hier de kip aspergesalade op
Garneer met plakjes ei
Bestrooi met bieslook
Geef er crackers of stokbrood bij.
Tip:
Een blikje asperge`s kun je er ook voor gebruiken als er geen verse zijn
Bron: ikke
0 reacties:
Een reactie posten