Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Jeanne`s Gerookte Kipsalade



Kipsalade met Asperge`s, Champignons en Mandarijntjes.

Deze kipsalade is ontstaan bij het opruimen van de koelkast
Overschotje gerookte kip en een paar asperge`s lagen in de koelkast
Champignons waren er ook nog
De mandarijntjes had ik nog staan (even in dubio of ik ananas zou nemen)
Maar het werden de mandarijntjes
Whiskysaus had ik zelf gemaakt, maar je kunt heel goed de kant en klare potjes nemen van D & L
Die zijn zacht van smaak
Zo werd het heel verrassend een lekkere salade
En met enige garnering was het ook nog een leuk gezicht
Het was een schot in de roos .....
Het recept word nog steeds gevraagd
De salade is heerlijk bij bbq, picknick, lunch, of gewoon op een gezellige avond
Serveer het dan in mooie glazen
Voor een extra kik kun je wat druppels tabascosaus door de saus doen

Ingredienten

250 gram gerookte kip (in blokjes)
200 gram gekookte asperge`s (in kleine stukjes gesneden)
150 gram champignons (in plakjes)
1 blikje mandarijntjes (uitgelekt en droog gedept)
Bieslook (fijn gesneden)
1 potje whisky saus (D & L)
1 bekertje Creme Fraiche
sap van mandarijntjes
citroensap
zout en peper
enige slablaadjes
2 hardgekookte eieren

Bereiden:

Kook de champignons plakjes in een beetje water met citroensap (ca 2 a 3 minuten)
Giet ze in een vergiet en spoel ze af
Dep droog met keukenrol
Doe in een kom de kipblokjes, asperge`s, champignons en de mandarijnpartjes
Schep voorzichtig door elkaar
Doe een paar flinke eetlepels whisky saus in een kommetje
Doe er de halve hoeveelheid creme fraiche bij
Voeg 2 eetlepels mandarijnen sap toe
Klop dit door elkaar en breng op smaak met peper en zout
Lepel dit over het kip asperge mandarijnen mengsel
Schep door elkaar
Leg op een platte schaal slablaadjes
Doe hier de kip aspergesalade op
Garneer met plakjes ei
Bestrooi met bieslook
Geef er crackers of stokbrood bij.


Tip:
Een blikje asperge`s kun je er ook voor gebruiken als er geen verse zijn

Bron: ikke

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten