Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Kandeel




KANDEEL

In de zeventiende eeuw waren het de welgestelde moeders die in het kraambed kandeel, bereid met peperdure specerijen, kregen als versterkende drank.
 Maar al snel werd het gewoonte om ook de kraamvisite op kandeel te trakteren.

Ingredienten:

1 fles witte wijn
½ citroen
3 kruidnagels
1 kaneelstokje
100 gram suiker
8 eidooiers

Bereiden:

Giet 1 deciliter van de wijn in een steelpannetje.
Voeg de schil van een halve, schoongeboende citroen toe, samen met de kruidnagels en het kaneelstokje. Laat dit een half uurtje zachtjes trekken.
Splits de eieren en klop de eidooiers (in een andere pan) op met de suiker tot ze bleek en lobbig zijn.
Zeef de verwarmde wijn en klop dit door het eimengsel.
Zet de pan met het eimengsel in een grotere pan met warm, niet kokend water.
Voeg de rest van de wijn langzaam toe en verwarm de kandeel au bain-marie al roerend nog vijf tot tien minuten.

De kandeel dikt licht in tot een romige likeur. 
Kandeel is zowel lauwwarm als koud te serveren. 
Bewaar het in de koelkast.

Tip: 
Gebruik de overgebleven eiwitten voor het maken van meringue.


 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten