Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Vega Gehakt van Tofu met Mie en Paksoi



Vega Gehakt van Tofu met Mie en Paksoi


We koken hier zeker 2 a 3x per week vegetarisch

Dan bedoel ik dat ik ook geen vlees eet...

Dirk eet het al heel weinig (af en toe een burger of gepaneerd filetlapje)

Maar ik lust best een lekker stukje vlees...

Maar vleesvervangers zijn ook niet altijd echt lekker

Iets met kaas smaakt ons wel....

Tofu is een vegetarisch product zonder smaak

Maar met kruiden kun je er de heerlijkste smaken aan geven

Ik heb ooit eens gerookte tofu gegeten en ik was om

Niet een kledderige hap in je mond zonder smaak

Dit recept van A.H ga ik zeker proberen

Alleen de 2 eetlepels sambal lijkt me erg veel

Maar met minder beginnen en dan even proeven

Dat moet toch lukken....

( En wil je geen tofu gebruiken, neem dan gewoon gehakt

Gebruik dezelfde kruiden...

Alleen is het gerecht dan niet meer vegetarisch)


Ingredienten:

375 gram tofu naturel

1 eetlepel paprikapoeder

1 eetlepel gemalen komijnzaad

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel uienpoeder

½ theelepel zout

6 eetlepels arachideolie

2 eetlepels ketjap medja no.01

2 eetlepels sambal oelek

1 paksoi

3 salade-uitjes

1 limoen

2 eetlepels Japanse sojasaus

250 gram Chinese eiermie

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Laat de tofu uitlekken en dep heel goed droog met keukenpapier. 

Verkruimel de tofu fijn in een kom. 

Meng met de paprika-, komijn-, knoflook- en uien poeder, het zout en de helft van de olie. 

Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 25 min. bruin en licht knapperig in het midden van de oven. 

Voeg de ketjap en de helft van de sambal toe en meng goed. 

Zet de oven uit en laat het gehakt nog ca. 5 min. in de warme oven staan om extra knapperig te worden.

Was ondertussen de paksoi en snijd in stukken van ca. 5 cm. 

Snijd de salade-ui in zo dun mogelijke ringen. 

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. 

Meng het rasp en sap met de rest van de olie, de rest van de sambal en de Japanse sojasaus tot een dressing.

Breng 2 ruime pannen water aan de kook.

 Bereid in de ene pan de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken, maar spoel niet koud af. 

Kook in de andere pan de paksoi 2 min. 

Giet af en laat uitlekken.

 Meng de nog warme mie met de helft van de dressing en verdeel over de borden. Verdeel de paksoi en de rest van de dressing erover. 

Schep het tofu-gehakt erop en bestrooi met de salade-ui.

TIP:

Dep de tofu heel goed droog met keukenpapier. Hoe droger de tofu, hoe knapperiger hij wordt in de oven.


Bron Allerhande van A.H

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten