Vega Gehakt van Tofu met Mie en Paksoi
We koken hier zeker 2 a 3x per week vegetarisch
Dan bedoel ik dat ik ook geen vlees eet...
Dirk eet het al heel weinig (af en toe een burger of gepaneerd filetlapje)
Maar ik lust best een lekker stukje vlees...
Maar vleesvervangers zijn ook niet altijd echt lekker
Iets met kaas smaakt ons wel....
Tofu is een vegetarisch product zonder smaak
Maar met kruiden kun je er de heerlijkste smaken aan geven
Ik heb ooit eens gerookte tofu gegeten en ik was om
Niet een kledderige hap in je mond zonder smaak
Dit recept van A.H ga ik zeker proberen
Alleen de 2 eetlepels sambal lijkt me erg veel
Maar met minder beginnen en dan even proeven
Dat moet toch lukken....
( En wil je geen tofu gebruiken, neem dan gewoon gehakt
Gebruik dezelfde kruiden...
Alleen is het gerecht dan niet meer vegetarisch)
Ingredienten:
375 gram tofu naturel
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel gemalen komijnzaad
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
½ theelepel zout
6 eetlepels arachideolie
2 eetlepels ketjap medja no.01
2 eetlepels sambal oelek
1 paksoi
3 salade-uitjes
1 limoen
2 eetlepels Japanse sojasaus
250 gram Chinese eiermie
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de tofu uitlekken en dep heel goed droog met keukenpapier.
Verkruimel de tofu fijn in een kom.
Meng met de paprika-, komijn-, knoflook- en uien poeder, het zout en de helft van de olie.
Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 25 min. bruin en licht knapperig in het midden van de oven.
Voeg de ketjap en de helft van de sambal toe en meng goed.
Zet de oven uit en laat het gehakt nog ca. 5 min. in de warme oven staan om extra knapperig te worden.
Was ondertussen de paksoi en snijd in stukken van ca. 5 cm.
Snijd de salade-ui in zo dun mogelijke ringen.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
Meng het rasp en sap met de rest van de olie, de rest van de sambal en de Japanse sojasaus tot een dressing.
Breng 2 ruime pannen water aan de kook.
Bereid in de ene pan de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken, maar spoel niet koud af.
Kook in de andere pan de paksoi 2 min.
Giet af en laat uitlekken.
Meng de nog warme mie met de helft van de dressing en verdeel over de borden. Verdeel de paksoi en de rest van de dressing erover.
Schep het tofu-gehakt erop en bestrooi met de salade-ui.
TIP:
Dep de tofu heel goed droog met keukenpapier. Hoe droger de tofu, hoe knapperiger hij wordt in de oven.
Bron Allerhande van A.H
0 reacties:
Een reactie posten