Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het
"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*




Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT





Rode Thaise Kippensoep


Rode Thaise Kippensoep

Lekker pittig soepje van Jamie Oliver
De kip word in dit recept heel gelaten
Maar je kunt het natuurlijk ook van het bot halen en dan in de soep doen.

Ingredienten:

1  hele scharrelkip (1.6 kg)
1  flespompoen (1,2 kg)
1 bos verse koriander (30 g)
100 g Thaise rode currypasta
1 blik (400 ml) kokosmelk light

Bereiden:

Leg de kip in een grote, diepe pan. 
Snijd de pompoen voorzichtig in de lengte doormidden, verwijder de pitten en snijd hem in stukjes van 3 cm. 
Snijd de koriandersteeltjes fijn, doe ze met de stukjes pompoen, de currypasta en kokosmelk bij de kip in de pan en giet er 1 liter water bij. 
Leg een deksel op de pan en laat de kip 1 uur en 20 minuten op matig vuur stoven.

Haal de kip met een stevige keukentang uit de pan en leg hem op een schaal. 
Schep het vet van het oppervlak van de soep over de kip en strooi de helft van de korianderblaadjes erover. 
Zet de schaal op tafel en geef er twee vorken bij om de kip uit elkaar te trekken en te verdelen. Stamp een paar van de stukjes pompoen fijn met een aardappelstamper om de soep wat dikker te maken. 
Proef, breng de soep op smaak met zeezout en zwarte peper, verdeel hem over zes kommen en strooi de rest van de korianderblaadjes erover. 
Trek de kip aan tafel uit elkaar en eet het vlees bij de soep.


 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten