Mojito met Gember en Jalapeno
Ingrediënten:
250 gram suiker
200 ml kraanwater
100 gram gember (de helft in plakjes)
2 verse jalapeñopepers (in ringen)
3 limoenen (schoongeboend)
10 gram munt
200 ml witte rum (slijter)
400 ml bruisend mineraalwater
Bereiden:
Doe de suiker samen het water in een steelpan en breng het aan de kook.
Neem de suikersiroop van het vuur en voeg de plakjes gember en peper toe.
Laat in 1 uur helemaal afkoelen.
Pers 2 limoenen uit en snijd de derde in partjes.
Verdeel het sap en de partjes over de glazen.
Verdeel de muntblaadjes over de glazen en stamp ze met een stampertje een beetje aan zodat de smaken goed vrijkomen.
Snijd de gember in stukjes en pers ze met een knoflookpers uit boven de glazen.
Doe in elk glas een eetlepel gember-
Verdeel de rum en het mineraalwater oer de glazen en vul het aan met ijsblokjes.
Serveer met het stampertje.
Bron: A.H.
0 reacties:
Een reactie posten