Foto: A.H
Boerenmeisjes
Het word zo weinig meer gedaan...
Fruit op alcohol zetten...
Jammer want zo kun je fruit lange tijd bewaren en
Je hebt een voorraadje heerlijke vruchten in huis
Om zo te eten of met ijs, vla, yoghurt en in de trifle.
Niet alleen abrikozen, maar ook ander fruit of gemengd in de rumpot.
Yummie....
Nu de tijd weer aanbreekt om allerlei vers fruit te verwerken is het zeker de moeite waard.
En het is ook nog eens leuk om weg te geven.
Ingrediënten:
250 gram gewelde abrikozen
150 gram kristalsuiker
500 ml brandewijn (slijter)
½ sinaasappel (schoongeboend)
1 vanillestokje
weckpot (inhoud 1 liter)
Bereiden:
Was de abrikozen in heet water, laat ze in een vergiet uitlekken en dep ze met keukenpapier droog.
Snijd het vanillestokje in de lengte open.
Snijd de oranje schil dun van de sinaasappel.
Was de inmaakpot goed om.
Stop de abrikozen met de suiker, het vanillestokje en de sinaasappelschil in de pot
Schenk er de brandewijn op.
Sluit de pot en laat hem minstens 6 weken op een donkere plek staan.
Regelmatig de pot schudden.
Serveer de boerenmeisjes in glaasjes met een cocktailprikker om ze makkelijk op te kunnen eten.
Serveer ze bij roomijs, verwerk ze in roomdesserts
of maak de jus van bijvoorbeeld kip af met wat boerenmeisjes.
Tip:
Bewaren ca. 6 maanden, na opening ca. 1 maand.
0 reacties:
Een reactie posten