Kersen Ricotta Mousse.
Om kersen te eten hoef je niet te wachten tot het kersentijd is.
Kersen uit pot zijn makkelijk te gebruiken om lekkere toetjes van te maken.
En je hoeft de kersen niet te ontpitten, dat is meestal al gedaan
Een reden te meer om dit toetje eens te maken.
Ingrediƫnten:
3 blaadjes witte gelatine.
40 gram kersen uit een pot(4 kersen voor garnering )
2 dl slagroom.
40 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
200 gram ricotta
60 gram pure chocolade
4 plakken chocoladecake (a ca. 1 cm dik)
1 & 1/2 eetlepel marasquin (slijterij)(optioneel)
Bereiden:
Gelatine in ruim koud water ca. 5 minuten laten weken.
Kersen in stukjes snijden.
Slagroom met suiker stijf kloppen.
Vanillesuiker en stukjes kers door ricotta roeren.
In pan 1/2 dl siroop uit potje kersen verhitten.
Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete siroop oplossen.
Door ricotta scheppen.
Chocolade grof hakken en door ricotta mengen.
Slagroom erdoor scheppen.
Met uitsteekring uit plakjes cake 4 rondjes steken.
Besprenkel deze met de marasquin (niet perse nodig)
Uitsteekringen bekleden met plasticfolie en op vier bordjes zetten.
Rondjes deeg in ringen leggen.
Ricottamengsel erover verdelen en bovenkant gladstrijken.
Mousse in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.
Ringen verwijderen en plasticfolie van mousse trekken.
Garneren met kers.
Tip:
Voor het uitsteken kunt u ook plastic bekers zonder bodem gebruiken.
Of doe een bodempje cake in een glas en daar de mousse op
Schep de kersen erover met wat marasquin
Serveer direkt...
Bron: A.H
0 reacties:
Een reactie posten