Kip met Ketjap en Honing
Ingredienten:
1 kip.
2 dl ketjap.
1 dl honing.
3,5 dl runderbouillon.
200 gram rijst.
2 uien.
1 prei
1 winterpeen
8 champignons
4 tenen knoflook
2 eetlepels peterselie
50 gram roomboter
snufje suiker
olijfolie
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 120 °C.
Leg de kip 2 minuten in een pan met ruim kokend water, zodat de huid strak om het vlees heen trekt.
Leg dan de kip in een ovenschaal.
Doe 3 dl bouillon in een pan en kook het flink in.
Voeg als het bijna helemaal ingekookt is, de honing en ketjap toe en meng tot een stroperige massa.
Giet het mengsel over de kip en smeer het goed uit.
Laat de kip 1,5 uur in de oven staan.
Schenk ondertussen af en toe (om de 15-20 minuten) de ‘lak’ over de kip heen.
Kook de rijst volgens de verpakking.
Snij de champignons, wortel en prei grof. Snipper de uien en knoflook.
Verhit olie in een pan en bak de wortelen aan.
Voeg na 1 minuut de uien en knoflook toe.
Doe de rest van de groente erbij en wat suiker.
Voeg wat bouillon toe om de groenten goed te garen en als laatste een paar klontjes roomboter.
Snipper wat peterselie en doe dit erbij.
Zet het vuur uit.
Haal de kip na 1,5 uur uit de oven. Serveer ’m samen met de rijst en de gebakken groenten.
Bron: Ramon Beuk
0 reacties:
Een reactie posten