Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Kip met Ketjap en Honing


Kip met Ketjap en Honing


Ingredienten:

1 kip. 
2 dl ketjap. 
1 dl honing. 
3,5 dl runderbouillon. 
200 gram rijst.
2 uien. 
1 prei 
1 winterpeen 
8 champignons 
4 tenen knoflook 
2 eetlepels peterselie 
50 gram roomboter 
snufje suiker 
olijfolie 

Bereiden:

 Verwarm de oven voor op 120 °C.

Leg de kip 2 minuten in een pan met ruim kokend water, zodat de huid strak om het vlees heen trekt. 
Leg dan de kip in een ovenschaal.
Doe 3 dl bouillon in een pan en kook het flink in. 
Voeg als het bijna helemaal ingekookt is, de honing en ketjap toe en meng tot een stroperige massa. 
Giet het mengsel over de kip en smeer het goed uit.
Laat de kip 1,5 uur in de oven staan. 
Schenk ondertussen af en toe (om de 15-20 minuten) de ‘lak’ over de kip heen.
Kook de rijst volgens de verpakking.
Snij de champignons, wortel en prei grof. Snipper de uien en knoflook. 
Verhit olie in een pan en bak de wortelen aan.  
Voeg na 1 minuut de uien en knoflook toe.
 Doe de rest van de groente erbij en wat suiker. 
Voeg wat bouillon toe om de groenten goed te garen en als laatste een paar klontjes roomboter. 
Snipper wat peterselie en doe dit erbij. 
Zet het vuur uit.
Haal de kip na 1,5 uur uit de oven. Serveer ’m samen met de rijst en de gebakken groenten.


Bron: Ramon Beuk


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten