Zalm Rilletes
Dit recept zag ik bij Julietta op haar blog Linderaxa
Een lekker fris recept en ideaal voor een gezellige avondje buiten
Flesje wijn en goed gezelschap erbij.
Wat wil je nog meer........
En maak maar een flinke portie.....want het vliegt weg.
Ingredienten:
2 cups droge witte wijn
1 eetlepel gehakte sjalot
500 gram zalm filet (zonder vel in blokjes van ca 2 7 1/2 cm)
90 gram gerookte zalm
1/2 cup mayonaise
2 eetlepels bieslook (heel fijn gesneden)
1 eetlepel citroensap
zeezout en peper uit de molen
1 baquette (dun gesneden en geroosterd)
Bereiden:
Breng de wijn met de sjalot aan de kook
Zet het vuur laag en voeg de zalm toe
Kook de zalm zachtjes tot ze net gaar is (15 minuten)
Haal de zalm met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op keukenpapier te drogen
Giet het vocht door een zeef
Zet het vocht even opzij
Doe de sjalot uit de zeef in een kom met de zalm
Dek af met huishoudfolie en laat helemaal afkoelen
Voeg de gerookte zalm, 1/2 cup mayonaise, bieslook en 1 theelepel citroensap bij het zalm sjalot mengsel
Mix dit voorzichtig door elkaar met een vork
( de zalm zal breken, maar roer niet te hard of te lang het mag geen pasta worden)
Kruid het mengsel met peper en zout en meer mayonaise of citroensap indien nodig
Doe in leuk schaaltje of pot
Serveer de rillettes met geroosterde sneetjes baquette
TIP:
De rilletes kunnen een dag van te voren gemaakt worden.
Dek ze af en zet in de koelkast
Bron: Linderaxa
Lees meer:
http://www.bonappetit.com/recipes/2012/09/salmon-rillettes#ixzz2SMloo2ru
0 reacties:
Een reactie posten