Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Zalm Rilletes

Zalm Rilletes

Dit recept zag ik bij Julietta op haar blog Linderaxa
Een lekker fris recept en ideaal voor een gezellige avondje buiten
Flesje wijn en goed gezelschap erbij.
Wat wil je nog meer........
En maak maar een flinke portie.....want het vliegt weg.

Ingredienten:

2 cups droge witte wijn
1 eetlepel gehakte sjalot
500 gram zalm filet (zonder vel in blokjes van ca 2 7 1/2 cm)
90 gram gerookte zalm
1/2 cup mayonaise
2 eetlepels bieslook (heel fijn gesneden)
1 eetlepel citroensap
zeezout en peper uit de molen
1 baquette (dun gesneden en geroosterd)


Bereiden:

Breng de wijn met de sjalot aan de kook
Zet het vuur laag en voeg de zalm toe
Kook de zalm zachtjes tot ze net gaar is (15 minuten)
Haal de zalm met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op keukenpapier te drogen
Giet het vocht door een zeef
Zet het vocht even opzij
Doe de sjalot uit de zeef in een kom met de zalm
Dek af met huishoudfolie en laat helemaal afkoelen
Voeg de gerookte zalm, 1/2 cup mayonaise, bieslook en 1 theelepel citroensap bij het zalm sjalot mengsel
Mix dit voorzichtig door elkaar met een vork
( de zalm zal breken, maar roer niet te hard of te lang het mag geen pasta worden)
Kruid het mengsel met peper en zout en meer mayonaise of citroensap indien nodig
Doe in leuk schaaltje of pot

Serveer de rillettes met geroosterde sneetjes baquette

TIP:
De rilletes kunnen een dag van te voren gemaakt worden.
Dek ze af en zet in de koelkast

Bron: Linderaxa

Lees meer:
 http://www.bonappetit.com/recipes/2012/09/salmon-rillettes#ixzz2SMloo2ru



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten