Romige Spinazie Lasagne
Om heel eerlijk te zijn was ik niet zo dol op Lasagne
Ik vond de lasagne vellen vaak niet echt gaar in het gerecht worden
Het bleven nare harde velletjes
Maar met de koelverse lasagne vellen gaat het prima
De gedroogde lasagnevelletjes vooruit koken en gebruiken als ze bijna al dente zijn is ook een optie
Ingrediënten:
3 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
1 theelepel gedroogde oregano
500 gram rundergehakt
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 pak koelverse lasagnevellen (250 gram)
1 pak gesneden bladspinazie (diepvries)
250 gram mascarpone
100 gram Pecorinokaas (geraspt)
Bereiden:
Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui 4 min.
Voeg de knoflook, de oregano en het gehakt toe.
Bak het gehakt rul en bruin.
Voeg de tomaten toe, kook 5 min.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schep 1/3 van de gehaktsaus in de ovenschaal.
Bedek met lasagnevellen, 1/3 van de spinazie en 1/3 van de mascarpone.
Bestrooi met peper en zout.
Bedek met lasagnevellen en 1/3 van de gehaktsaus.
Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn.
Eindig met spinazie en mascarpone.
Bestrooi met de Pecorino.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in het midden van de oven.
Verwijder na 20 min. de folie en bak de lasagne nog 10 min.
Serveer direkt met een groene salade en glaasje wijn.
Wijntip:
Chardonnay uitWestkaap/Zuid Afrika
Bron A.H nr 4 2010
0 reacties:
Een reactie posten