Ingredienten:
300 g Leerdammer kaas.
300 g belegen boerenkaas.
1 teentje knoflook.
300 ml droge witte wijn (of groentebouillon, van tablet)
2 eetlepels maizena.
3 eetlepels slagroom.
2 eetlepels fijne kruiden (diepvries, strooibusje)
(versgeraspte) nootmuskaat.
Korst van beide kaassoorten snijden en kaas (in keukenmachine) grof raspen. Knoflook halveren en binnenzijde van fonduepan ermee inwrijven. Wijn of bouillon in fonduepan aan de kook brengen. Vuur laag draaien en geraspte kaas in gedeelten met houten lepel erdoor roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena losroeren met slagroom. Maizenapapje en kruiden door kaasmengsel roeren en nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten. Afwisselend stukjes groenten of brood aan (fondue)vork prikken en in kaasfondue dippen.
Serveertips
Diptips: blokjes maispistolet; in de schil gekookte krieltjes; roosjes rauwe broccoli of bloemkool; stukjes bleekselderij of komkommer; halve (kastanje)champignons; cherrytomaatjes.
1 dag geleden
2 reacties:
Jeetje Jeanne, wat heb je weer een boel lekkere dingen erop staan!!! Ik krijg er spontaan honger van.
Omdat er stond ...in de woods....werd ik nieuwsgierig!!!
Wij hebben in onze tuin een klein moestuintje. Altijd te klein dus!!!Ik wil altijd zoveel uitproberen.
Dus kweek ik ook veel in potten,dat gaat idd heel goed.Ik zet ze gewoon overal tussen de planten neer.
Hebben jullie ook zulk een prachtig weertje?Dat word weer genieten vandaag in de tuin! Heerlijk!
Fijn weekend, groetjes van Thea
Vergeet ik nog te zeggen dat ik je gelinkt heb op mijn moestuinblog. Maar dat had je misschien al wel gezien.
Groetjes
Een reactie posten