Panzanella (Italiaanse Broodsalade)
Ciao.....
We zijn gek op italiaans eten
En er is zoveel meer dan spaghetti en pizza
En deze broodsalade is heerlijk op zomerse dagen
Heerlijk buiten met een glaasje vino...
Ook heerlijk bij de bbq
Ingredienten
1 ciabatta
60 ml olijfolie
1 teentje knoflook geperst
500 gram kerstomaatjes gehalveerd
1 kleine komkommer, zaad verwijderd en in dunne plakjes
1 middelgrote avocado grof gehakt
50 gram kappertjes uitgelekt en afgespoeld
1 grote gele paprika in stukjes
2 potjes witte bonen (a 400 gram, afgespoeld en uitgelekt)
5 eetlepels basilicum grof gehaakt
Tomaten vinaigrette
1,25 dl tomatensap
60 ml rode wijnazijn
80 ml olijfolie
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd het brood in dobbelsteentjes van ca 2 cm
Meng de olie en de knoflook door het brood (zorg dat alles goed bedekt is met olie
Spreid de broodblokjes uit op een bakplaat
Bak ze in de oven goudbruin (ca 10 minuten)
Doe de blokjes brood in de eerder gebruikte kom en meng ze voorzichtig met de rest van de ingredienten
Hussel voor de vinaigrette de ingedienten door elkaar
Giet de vinaigrette over de salade
0 reacties:
Een reactie posten