Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Pompoen-Geitenkaastaartje


Dit recept brengt alle smaken samen die zo goed bij pompoen passen: scherpe geitenkaas, hartige Parmezaanse kaas en zoete zongedroogde tomaatjes en ui.
Serveer de taartjes warm, maar niet gloeiend heet.

Ingredienten:
Voor het korstdeeg
180 gram bloem
90 gram koude boter
mespunt zout
mespunt cayennepeper
80 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
1 eidooier
Voor de vulling

3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gehalveerd en in dunne plakjes
350 gram pompoen, in stukjes van 1-2 cm
2 theelepels gehakte tijmblaadjes
150 gram geitenkaas, in brokjes
100 gram zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en grof gehakt
200 milliliter crème fraîche
2 grote eieren
2 eetlepels geknipte bieslook
zout en versgemalen zwarte peper
Extra nodig: 6 kleine taartvormpjes, van ongeveer 9 cm

Deeg
Doe de bloem, boter, zout en cayennepeper in een keukenmachine en meng tot het op fijn broodkruim lijkt.
Voeg de Parmezaanse kaas toe, de eidooier en 1½ eetlepel ijswater en meng tot een deeg ontstaat.
Vorm het deeg tot een bal, pak het in plasticfolie en zet minstens 40 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor tot 190 ºC.
Rol het gekoelde deeg dun uit en leg het in de 6 taartvormpjes, koel nog eens 30 minuten.
Zet de taartvormpjes, met wat aluminiumfolie over de randjes, in de voorverwarmde oven en bak ze 12 minuten.
Haal het folie eraf en bak nog 5-6 minuten tot lichtbruin.

Vulling
Verwarm de olie en bak de ui erin met een beetje zout.
Doe het deksel op de pan en zet het vuur lager, laat de ui in 10-12 minuten zacht worden maar niet bruin.
Voeg de pompoen toe en laat even meebakken; roer af en toe door, tot zacht en bruin.
Doe de tijm erbij, nog even doorroeren en dan van het vuur halen en laten afkoelen.
Verdeel de pompoen, kaas en tomaatjes over de gebakken taartvormpjes.
Meng de crème fraîche met de eieren, bieslook en zout en peper.
Giet het mengsel voorzichtig in de vormpjes, zet ze terug in de hete oven en bak 25-30 minuten tot het eimengsel gestold is.
Laat even afkoelen voor serveren.

bron:Season`s

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten