600 gram kruimige aardappelen, geschild en in stukken
50 gram roomboter, op kamertemperatuur
1 ei + 2 eidooiers
2 el fijngehakte verse kruiden, bijv. peterselie of dragon
50 g gruyère
Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
Stamp de aardappelen met de boter tot een fijne aardappelpuree.
Roer het ei en de eidooiers met de kruiden, de kaas en zout en peper naar smaak door de puree.
Doe de aardappelpuree in een spuitzak en spuit kleine torentjes op een
met bakpapier beklede platte diepvriesbestendige schaal of kunstof snijplank.
Vries de pommes duchesse in 3-4 uur in.
Zodra ze bevroren zijn, doe je ze over in een gesloten diepvriesbak – dat geeft meteen weer wat meer ruimte in je vriezer.
Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
Leg de bevroren aardappeltorentjes op de bakplaat.
Bak ze in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Lekker bij groot gebraad en spruitjes.
Bron: Deliciousmagazine
1 dag geleden
0 reacties:
Een reactie posten